Limmen Cultuur presenteert Ocobar en Mart Hillen

Uitgaan
Mart Hillen.
Mart Hillen. (Foto: aangeleverd)

LIMMEN - De voorstellingen die voor maart en april gepland waren, moesten door omstandigheden geannuleerd worden. Limmen Cultuur heeft zijn uiterste best gedaan om een vervangend programma samen te stellen. En dat is gelukt. 22 maart komt de muziek van Eric Clapton tot leven met Ocobar en 2 april speelt gitarist Mart Hillen bij Vredeburg. 

In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling ‘Wonderful Tonight’. In ‘Forever Clapton’ vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren ‘70 en ‘80 tot aan zijn laatste meesterwerken waaronder ‘Sunshine of your love’, ‘Forever Man’, ‘Tears in Heaven’ en ‘Layla’.

De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Rob Wijtman drumt en speelt keyboard. 

Mart Hillen

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo een: hij speelt de melodie en de baspartij en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio DJ Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

In 2016 maakte hij zijn eerste theaterconcert met begeleiding van Leoni Jansen, waar hij zijn gitaarspel verbindt met persoonlijke verhalen. De combinatie van zijn manier van gitaar spelen en zijn arrangementen van nummers, van onder andere Queen, U2 en Michael Jackson, creëert een zeer toegankelijk theaterconcert.

De locatie voor beide voorstellingen is Cultureel Centrum Vredeburg. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur, aanvang 20.00 uur.

Meer informatie en kaarten via www.limmencultuur.nl

Ocobar.