Bethel Blijft/Amadeus ziet af van kort geding: ‘We zijn ontzettend verdrietig’

1. Nieuws
De deur van de voormalige Bethelkerk blijft gesloten voor de buurt.
De deur van de voormalige Bethelkerk blijft gesloten voor de buurt. (Foto: WM)

Een kantonrechter zou zich afgelopen dinsdag buigen over het kort geding dat Bethel Blijft/Amadeus had aangespannen tegen de nieuwe eigenaar van de Bethelkerk aan de Händellaan. De stichting eiste toegang tot het kerkgebouw, die Bethel Blijft/Amadeus door de nieuwe eigenaar wordt ontzegd. Op aanraden van haar advocaat zag de stichting maandag echter toch af van het kort geding. 

Sinds de deur van de gebedsruimte voor Bethel Blijft op slot blijft, kunnen de activiteiten van de stichting hier niet meer worden gehouden. Volgens voorzitter Irene Sjerp is dit een enorme aderlating voor zowel wijkbewoners als vrijwilligers. “Op dit moment zitten we nog één middag in de week in het voormalig clubgebouw Wings, maar ook dat wordt verbouwd”, vertelt Sjerp.

Kansloos

De advocaat van Bethel Blijft concludeerde na bestudering van de verdediging van de tegenpartij echter dat een gang naar de rechter kansloos was. “En dus staan we nu op straat en daar zijn we ontzettend verdrietig over. Er zijn hier zoveel ouderen die plezier beleefden aan onze activiteiten.” Het bestuur laat weten zich te beraden op de toekomst.