Grote brand aan de Stevinstraat in Den Haag

112-nieuws
Grote brand aan de Stevinstraat in Den Haag
Grote brand aan de Stevinstraat in Den Haag (Foto: VRPress)

Maandag avond is omstreeks 21.00 uur brand uitgebroken in een wasserij/stomerij in de Stevinstraat. Om de brand te bestrijden en mogelijke uitbreiding van de brand te voorkomen heeft de brandweer opgeschaald. De brand wordt met meerdere eenheden bestreden.

De omliggende woningen zijn ontruimd. Diversen korpsen ook uit het Westland zijn ingezet voor deze grote brand. 

Update : De brand in de stomerij/wasserij is onder controle. De brandweer is nog bezig met het nablussen van de vuurhaarden in de wasserij en de bovengelegen woning. Verder is de brandweer bezig met het controleren en ventileren van de omliggende woningen. 

De woning direct boven het brandadres is bij de brand zwaar beschadigd geraakt en is vooralsnog onbewoonbaar. Naar verwachting zullen de overige woningen in de loop van de avond weer vrijgegeven kunnen worden.

Twee agenten zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met rookinhalatie. Zij kregen rook binnen toen zij een bewoner in veiligheid brachten.

De bewoners uit de ontruimde woningen zijn grotendeels opgevangen in het tegenover het brandadres gelegen Muzee Scheveningen.

Salvage is ter plaatse gevraagd om de eigenaar/bewoners te ondersteunen bij de schadeafhandeling.