Gewonden bij grote uitslaande woningbrand Weesperstraat Den Haag

112-nieuws
Uitslaande woningbrand Weesperstraat
Uitslaande woningbrand Weesperstraat (Foto: Regio15)

Vannacht heeft een felle brand gewoed in een woning aan de Weesperstraat.

De brand in de portiekwoning op de kruising met de Bussumsestraat werd om twee uur gemeld en was zowel aan de voor- als achterzijde uitslaand.

De brandweer schaalde meteen na aankomst op naar ‘middelbrand’ en niet veel later naar ‘grote brand’, zodat er voldoende personeel en materieel ter plaatse was om de brand te bestrijden.

Twee personen zijn met brandwonden uit de woning gehaald en werden in de ambulance verzorgd. Daarna zijn zij naar het ziekenhuis vervoerd. Een kat heeft de brand in de woning niet overleefd.

De getroffen woning is uitgebrand en moet als onbewoonbaar worden beschouwd. Meerdere omliggende woningen hebben ook schade opgelopen door de brand. Er zijn zes woningen ontruimd.

Bij de brandbestrijding en ondersteuning zijn brandweereenheden van kazernes uit onder andere Den Haag, Monster en Wateringen ingezet.

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de keuken tijdens het frituren.

De bewoners van drie woningen, waaronder het brandadres, zullen de nacht elders moeten doorbrengen. Als elektrische voorzieningen en dergelijke weer zijn hersteld, kunnen de bewoners van twee van deze woningen weer hun woning in.

Stichting Salvage zal ondersteuning bieden bij de afhandeling van de schade en het eventueel regelen van tijdelijke huisvesting.