Politie neemt honderden lachgastanks in beslag

112-nieuws
Politie neemt honderden lachgastanks in beslag
Politie neemt honderden lachgastanks in beslag (Foto: Ende Media)

Tijdens doorzoekingen bij twee woningen in Den Haag zijn door de politie in totaal 482 lachgastanks in beslag genomen. Het opslaan van deze tanks in een woonwijk is levensgevaarlijk en kan explosies veroorzaken. 

Na meerdere meldingen over een grote hoeveelheid lachgastanks in een garagebox aan de Wilhelminastraat treffen agenten op maandag 16 januari 243 volle flessen lachgas (ruim 700 liter lachgas) en 116 lege flessen aan. De politie neemt de lachgastanks in beslag en de eigenaar mag zich later op het politiebureau melden.

Dinsdag 17 januari ontvangen agenten een melding dat een persoon met verward gedrag aan het Margarethaland een stoel uit het raam gooit. Als de agenten bij de woning aan komen, wacht de man hen op met een lachbasballon aan zijn mond. De man wordt overgedragen aan het zorgkader, in de woning treffen agenten 82 volle en 41 lege lachgastanks aan. 

Opslag is levensgevaarlijk

Op 1 januari 2023 is het lachgasverbod ingegaan. Het is sindsdien verboden om lachgas voor recreatief gebruik binnen Nederland te vervoeren, te verkopen of te hebben. De politie werkt aan een landelijk implementatieplan om de invoering van het verbod vorm te geven, maar tot die tijd wordt alle lachgas die wordt aangetroffen wel in beslag genomen.

Lachgas is een oxiderend gas en kan brand veroorzaken of bij verwarming ontploffen. Opslagplaatsen die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld garageboxen, loodsen of vrachtwagens. Heb je het vermoeden dat ergens lachgas wordt opgeslagen of verhandeld? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Bron : Politie.nl