Update

Dode en zwaargewonden bij ongeval Koningskade Den Haag

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Regio15)

Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen op de Koningskade zijn vanavond meerdere personen ernstig gewond geraakt.

Even na half negen kregen de hulpdiensten de melding van het verkeersongeval dat plaatsvond op de kruising met de Javastraat.

Een grijze auto uit Slowakije kwam daar met hoge snelheid in botsing met een rode auto. De grijze auto is daarna van de weg geraakt en heeft een verkeerslicht omver gereden.

Vanwege de ernst van het ongeval zijn vier ambulances, de Officier van Dienst Geneeskunde (OVDG) en het Mobiel Medische Team (MMT) gealarmeerd.

Ook de brandweer kwam met spoed ter plaatse. De brandweerlieden hebben de inzittenden uit een van de voertuigen bevrijd met behulp van redgereedschap. 

Een van de slachtoffer is na bevrijding door de brandweer, door medische personeel verzorgd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met deze ambulance meegereden. Ook de andere twee slachtoffers zijn met spoed vervoerd.

De Forensische Opsporing Verkeer gaat onderzoek verrichten naar het ongeval. In verband hiermee zal de Koningskade in beide richtingen voorlopig afgesloten zijn.

Update 21-01-2023:

De politie meldt dat een 23-jarige man uit Delft overleden is ten gevolge van dit ongeval. De man is na het ongeval door de hulpdiensten gereanimeerd. Helaas mocht alle hulp voor dit slachtoffer niet meer baten.