Bewoner en kat gered na brandstichting bij café Soestdijkseplein Den Haag

112-nieuws
Veel schade in het Cafe
Veel schade in het Cafe (Foto: District8)

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei is er omstreeks 03:40 uur brand ontstaan bij een café aan het Soestdijkseplein in Den Haag. 

Felle brand ‘Café Plein’ 

De brand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse, zij troffen een felle brand aan bij gelegenheid ‘Café Plein’. Direct is de brandweer begonnen met het blussen van de brand. Bij de brand kwam veel rook vrij, wat zich in de bovengelegen woningen trok.

Bewoner gered

De brandweer heeft direct ingezet op het bestrijden van de brand, zes woningen zijn door de brandweer ontruimd. Uit één van de woningen is een bewoner gehaald door de brandweer, deze is met een vluchtmasker uit de woning gehaald en hierna door aanwezig ambulancepersoneel gecontroleerd. Vervoer naar het ziekenhuis bleek gelukkig niet noodzakelijk.

Kat gered

De bewoners van de ontruimde woningen zijn in de nabijheid opgevangen bij een vereniging. De brandweer heeft niet veel later ook nog een kat gered uit een van de woningen, deze is meegegeven aan de eigenaar en wordt bij de vereniging in de buurt nagekeken door personeel van de dierenambulance.

Veel schade

Het café heeft door de brand veel schade opgelopen, omdat getuigen kort nadat de brand uitbrak mensen hebben weg zien rennen doet de politie onderzoek en gaan uit van brandstichting.