Zware explosie bij autodealer aan de Fruitweg in Den Haag

112-nieuws
Zware explosie bij autodealer aan de Fruitweg in Den Haag
Zware explosie bij autodealer aan de Fruitweg in Den Haag (Foto: Regio15)

Bij een zware explosie bij autodealer aan de Fruitweg is in de nacht van donderdag op vrijdag veel schade ontstaan zo meldt persbureau Regio15. 

Agenten kwamen ter plaatse en hebben de Fruitweg afgezet met politielint.  Ook werd het verkeer op de Fruitweg in beide richtingen volledig afgesloten.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek verricht. Een Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) werd ook ter plaatse gevraagd.

Er is veel schade ontstaan bij de ontploffing, onder andere de gevel van het bedrijf raakte zwaar beschadigd. Door de explosie zit er zelfs een gat in de gevel en is de roldeur weggeblazen. Veel ramen liggen er uit. Ook zijn geparkeerde auto’s binnen flink beschadigd geraakt.

Volgens buurtbewoners was er bij de explosie een enorme knal te horen. Niemand raakte gewond bij de explosie. 

Wie er achter de explosie zit is niet bekend. Er is nog niemand aangehouden. Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen uitgebreid onderzoek ter plaatse.

In 2019 heeft de politie een inval gedaan bij de autodealer. 

De politie maakt zich ernstig zorgen over de toenemende explosies. In juli jl. werd bekend gemaakt dat er tot en met juli 2023 al net zoveel explosies hebben plaatsgevonden als in heel 2022. Opvallend is de jonge leeftijd van de verdachten.