Explosie bij supermarkt aan het Soestdijkseplein

112-nieuws
Veel schade na explosie bij supermarkt aan het Soestdijkseplein
Veel schade na explosie bij supermarkt aan het Soestdijkseplein (Foto: Regio15)

Vannacht is er veel schade ontstaan na een explosie bij supermarkt ‘Het Plein’ aan het Soestdijkseplein.

Harde knal

Omstreeks 2:45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een harde knal. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek er een explosief te zijn afgegaan bij de voordeur van de supermarkt. Agenten hebben meteen een Plaats Delict (PD) met politielint afgezet.

Veel Schade

Door de explosie is er veel schade ontstaan. De voordeur is uit de sponning, er zit een gat in de voordeur en ook zijn er enkele ramen gesneuveld. Ook de ramen van een naastgelegen pand waar een fysiotherapeut is gevestigd, zijn door de explosie gesneuveld.

Explosieven Verkenning

De brandweer en een Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) zijn ter plaatse gekomen om de veiligheid te beoordelen. Er bleek geen gevaar voor de woning constructie. De supermarkt zit onder een aantal portiekwoningen, de bewoners zijn weliswaar erg geschrokken maar hoefden niet hun woning uit.

Forensische Opsporing

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en rechercheurs zijn ter plaatse en doen uitgebreid onderzoek. Er is niemand gewond geraakt bij de explosie. De politie heeft vooralsnog geen verdachte(n) aangehouden.