Weer explosie bij winkel aan de Hogewal in Den Haag

112-nieuws
Weer explosie bij winkel Hogewal in Den Haag
Weer explosie bij winkel Hogewal in Den Haag (Foto: Regio15)

Vannacht heeft er omstreeks 4:00 uur weer een explosie plaatsgevonden bij een winkel aan de Hogewal.

De explosie heeft plaatsgevonden bij de dichtgetimmerde avondwinkel waar eerder een verwoestende explosie plaatsvond. De avondwinkel werd toen met hout dichtgetimmerd en er hangen posters op van de Gemeente Den Haag met daarop de tekst: ‘gesloten vanwege een ernstig geweldsincident’. Door de nieuwe explosie zijn houtplaten losgekomen en hebben de naastgelegen winkels schade opgelopen.

Agenten die ter plaatse kwamen hebben meteen de Hogewal ruim afgezet met politielint. Een Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) is ter plaatse gekomen en heeft de situatie beoordeeld. Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen onderzoek. Niemand raakte gewond bij de explosie.

Eerdere explosie en explosief gevonden

Op 8 januari jl. vond er een zware explosie plaats bij een avondwinkel aan Hogewal. De schade na die explosie was toen enorm. Afgelopen zaterdag, 3 februari jl, werden er twee minderjarigen opgepakt nadat er een explosief was aangetroffen bij een pand aan de Hogewal. Toen ging het explosief niet af en kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse.