UPDATE

Botsing tussen groepen Eritreeërs Fruitweg Den Haag

112-nieuws
Ongeregeldheden tussen groepen Eritreeërs Fruitweg
Ongeregeldheden tussen groepen Eritreeërs Fruitweg (Foto: Regio15)

Tijdens/na een bijeenkomst van een groep Eritreeërs in een zalencentrum aan de Fruitweg in Den Haag zijn ongeregeldheden ontstaan.

Bijeenkomsten van Eritreeërs ontaarden nogal eens in ongeregeldheden. Dat zijn dan groepen die trouw zijn aan de huidige regering, en tegenstanders daarvan. Een deel van name Noord-Eritrea wil zich afscheiden.

Zo te zien is er flink gegooid met stenen, fietsen en dergelijke zo meldt persbureau Regio15. De politie verdrijft de aanwezigen en probeert de 2 groepen uit elkaar te houden.

 In 2023 was er een vergelijkbare confrontatie in Rijswijk.

Botsing tussen groepen Eritreeërs Fruitweg - Regio15 

Er worden ook auto’s vernield (bewust of onbewust) door rondvliegende stenen. Het gaat om grote groepen: er wordt gesproken over enige honderden tot duizenden.

De Mobiele Eenheid werd ook ‘in de rug’ aangevallen en heeft daarom traangas ingezet. De zes (Nederlandse) waterwerpers staan buiten bedrijf, dus daar heeft de politie op dit moment geen beschikking over

Tijdens de rellen op de Fruitweg met Eritreeërs is een politievoertuig in brand gestoken. Ook een tweede politievoertuig, dat tegen het pand van de Opera staat, is in brand gestoken Fruitweg  

De groepen richten hun woede op elkaar, maar ook op de politie. Een politiewagen is inmiddels in brand gestoken. Een tweede politieauto (een bus) staat in brand tegen het gebouw van de Opera zalen. Het gebouw zelf begint inmiddels ook te branden. De brandweer kan pas gaan blussen als de relschoppers verdreven zijn. Ook enkele geparkeerde voertuigen van burgers zijn in brand gevlogen. 

Een brand bij een pand aan de Fruitweg in Den Haag is zojuist opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Er zijn zwarte rookpluimen.  

Ongeregeldheden tussen groepen Eritreeërs Fruitweg - Regio15 

Botsing tussen groepen Eritreeërs Fruitweg