Persoon gewond bij plaatsen explosief bij woning aan de Juliana van Stolberglaan

112-nieuws
Persoon gewond bij plaatsen explosief bij woning
Persoon gewond bij plaatsen explosief bij woning (Foto: Regio15)

Bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan is donderdagavond een persoon gewond geraakt bij het plaatsen van een explosief bij een woning.

Rond kwart voor twaalf was de persoon bezig met het ontsteken van het explosief toen daarbij iets mis ging. De man sloeg daarna op de vlucht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) hebben het explosief materiaal bestaande uit zwaar vuurwerk en een fles met brandbaar materiaal veiliggesteld.

De woning was eerder deze week ook al doelwit was van criminelen. Toen werden een 17-jarige jongen en een 60-jarige man aangehouden door de politie, toen zij betrapt werden met een explosief vlakbij de woning. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft die ochtend een zelfgemaakt explosief onschadelijk gemaakt.

Omdat er na het incident van vanavond mogelijk brand was ontstaan, kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in het portiek al gedoofd te zijn.

De politie heeft een deel van de straat afgesloten voor onderzoek en doet een buurtonderzoek. Voor zover bekend zijn er dit keer geen verdachten aangehouden.

De gemeente heeft de woning na het incident van afgelopen dinsdag voor enige tijd gesloten. Op de ramen van de woning zijn posters van de gemeente geplakt.