Summer met haar dikverdiende prijs
Summer met haar dikverdiende prijs (Foto: pr)

Summer Webb uit Den Haag tweede bij NK Karten

Algemeen

Summer Webb heeft afgelopen zondag beslag gelegd op de tweede plaats bij het NK 4takt van Chrono Karting. In de ID Engines Shifter kwam de 17-jarige kartster uit Den Haag in de drie races telkens als tweede over de finish. Het was haar eerste podiumplaats in de nieuwe Shifter-klasse na een vijfde plaats in Strijen en een zesde plaats in Venray.

Den Haag - “Ik ben hier echt heel blij mee”, zo vertelt Webb direct na afloop van de derde race. “Eindelijk zat het een keer goed mee. Nu had ik het geluk aan mijn zijde en dat was bij de vorige races in Strijen en Venray wel anders. Wellicht had er nog wel iets meer ingezeten, maar Gianni van de Craats was heel snel vandaag. Een tweede plaats is voor mij een hele goede uitslag.”

Goede start

Met 45.422 had Webb in de kwalificatie de derde tijd genoteerd. Daarmee was ze maar nipt langzamer dan rijderscoach van de Kartacademy Indy Dontje. In de races wist ze hem in te halen. “Ik ben in alle races goed gestart. De eerste race was in de regen. Indy spinde in een bocht waardoor ik hem voorbij kon. Voor de rest heb ik zo hard mogelijk gereden en geprobeerd om weg te rijden bij de coureurs achter me.”

Groot verschil

Vorig jaar reed Webb in de Rookie4Shift, de voorloper van de ID Shifter. Groot verschil tussen beide karts is de snelheid, maar ook de manier van schakelen. Dat gebeurt niet meer met een pook, maar met flippers. “De Shifter is wel wat anders dan de Rookie4Shift. Ik moest echt wennen aan het schakelen met flippers. Deze kart weegt bovendien 130 kg en in het begin had ik er best wel moeite mee om de bochten goed te rijden. Ik was veel met mijn lichaam aan het werken, maar het gaat steeds beter. Ik train hard en ben rustiger geworden. De jongens zijn langer en sterker, dan wordt het lastig voor mij, maar ik probeer zo constant mogelijk te rijden.”

Veel trainen

“Ik ben niet de grootste, maar wel vijf dagen in de week met sport bezig. Drie dagen per week train ik in de sportschool met Jan-Jaap van Schuylenburg. Hij is performance coach bij Hintsa Performance. Daar komen ook veel fysio’s van Formule 1-coureurs vandaan. Jan-Jaap begeleidt de olympische volleybalsters, heeft er veel verstand van en wil samen met mij doorgroeien in de autosport. We werken aan alle facetten om beter te worden: kracht, cardio, uithoudingsvermogen, eten, drinken, slapen.”

Trots

Het harde werken betaalde zich in Assen uit. “Tijdens de eerste twee NK’s van dit jaar heb ik veel pech gehad. Ik kwam met een andere mindset naar Assen en dat heeft goed uitgepakt. We kunnen trots zijn op deze prestatie en ik hoop dat we dit voort kunnen zetten. Ik sta nu in de top 3 van het Nederlands kampioenschap en als ik in de top 3 eindig, zou dat heel leuk zijn. Er zijn een aantal coureurs die niet alle wedstrijden kunnen rijden en dat vind ik wel jammer, want als zij meedoen, is het echt leuk racen. Of ik kans maak op de titel weet ik niet, maar ik sta nu weer in de top 3 en dat is het belangrijkste.”

Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33
Afbeelding
Gevluchte Oekraïense predikant vindt nieuw thuis in Den Haag Zuidwest Algemeen 4 aug, 13:50
Afbeelding
Inschrijving geopend voor vierde editie Scheveningen Light Walk Algemeen 4 aug, 13:23
Afbeelding
Festival The Streets Of Chuck Deely keert terug in de Haagse binnenstad Algemeen 4 aug, 08:31
Afbeelding
Man aangehouden door arrestatieteam na melding vuurwapen in Rijswijk Algemeen 4 aug, 06:17
Afbeelding
Auto rijdt door na aanrijding met voetganger op Neherkade Algemeen 4 aug, 06:02
Afbeelding
45 jaar Stadsherstel Den Haag: ‘Verzamelaar van gebouwen met een verhaal’ Algemeen 3 aug, 17:46
Afbeelding
NK Beachvolleybal van 12 tot en met 14 augustus in Den Haag Sport 3 aug, 15:45
Afbeelding
Hart voor Den Haag en ANBO: ‘Papieren aanvraag voor energietoeslag erg lastig in Den Haag’ Algemeen 3 aug, 14:24
Afbeelding
Onderzoek in Madestein naar effect van kunstlicht op vleermuizen Algemeen 3 aug, 13:45