Powervrouwen in Mariahoeve zetten zich in voor kwetsbare wijkbewoners

Algemeen
Naomi Barki (links) wil samen met alle vrijwilligers kwestbare wijkbewoners een lichtpuntje bieden.
Naomi Barki (links) wil samen met alle vrijwilligers kwestbare wijkbewoners een lichtpuntje bieden. (Foto: Jeffrey Grouwstra)

Wat begon als klein bewonersinitiatief groeide de afgelopen jaren uit tot een actieve groep vrijwilligers die zich in zet voor kwetsbare wijkbewoners in Mariahoeve. Zo koken ze bijvoorbeeld elke vrijdag voor zo’n dertig buurtbewoners.

Jeffrey Grouwstra

Den Haag - “Sinds vorige maand zijn we een échte stichting geworden, ‘Stichting de Lichtpuntjes van Mariahoeve’, vertelt Naomi Barki terwijl ze de donaties van de Participatiekeuken in ontvangst neemt. “Sorry dat ik zo druk ben hoor, maar het is echt hard werken hier. Elke vrijdag koken we voor zo’n dertig buurtbewoners. Dit zijn voornamelijk senioren en alleenstaanden, ons Wijkresto is voor hen een echt uitje! Buiten het eten biedt het de kans om elkaar beter te leren kennen, hierdoor is het ook een mooi recept tegen eenzaamheid.”

Start

Barki: “In 2014 ben ik hiermee begonnen omdat ik iets miste in het welzijnsaanbod. Ik besloot zelf actief aan de slag te gaan in het Wijkcentrum in Mariahoeve en binnen no-time had ik meer dan dertig powervrouwen om mij heen verzameld.”

Lichtpuntjes

Buiten de maaltijdprojecten steunt Stichting de Lichtpuntjes van Mariahoeve ook kwetsbare huishoudens. Dit doen de vrijwilligers van de stichting onder andere met gedoneerde spullen. Ook organiseren ze uitjes voor kinderen uit minima-gezinnen. “We willen graag dat lichtpuntje zijn voor hen die wat extra’s kunnen gebruiken”, legt Barki uit. Ze vindt dat juist in deze coronatijd het belangrijk is om naar elkaar te blijven omkijken.

Donaties

Zonder financiële steun is het niet mogelijk om de activiteiten voor de kwetsbare wijkbewoners te organiseren. “Gelukkig worden we hier als stichting ook bij ondersteund. Zo is de gemeente een betrokken partner van ons en sinds kort ontvangen we structureel donaties van supermarkt Hoogvliet. Het gaat hier niet om spullen die ze niet meer kunnen verkopen, zij sponseren buiten voedsel ook toiletartikelen, die over het algemeen best kostbaar zijn. Wij zijn ontzettend dankbaar voor dit soort donaties”, zegt Barki.

Informatie

Wil je ook als lichtpuntje het verschil maken in stadsdeel Haagse Hout, of kleding en spullen doneren aan de Stichting de Lichtpuntejs van Mariahoeve? Kijk dan ook eens op Facebook naar de pagina van ‘Lichtpuntjes van Mariahoeve’. facebook.com/lichtpuntjesvanmarihoeve