Naomi Barki (links) wil samen met alle vrijwilligers kwestbare wijkbewoners een lichtpuntje bieden.
Naomi Barki (links) wil samen met alle vrijwilligers kwestbare wijkbewoners een lichtpuntje bieden. (Foto: Jeffrey Grouwstra)

Powervrouwen in Mariahoeve zetten zich in voor kwetsbare wijkbewoners

24 mrt, 14:06 Algemeen

Wat begon als klein bewonersinitiatief groeide de afgelopen jaren uit tot een actieve groep vrijwilligers die zich in zet voor kwetsbare wijkbewoners in Mariahoeve. Zo koken ze bijvoorbeeld elke vrijdag voor zo’n dertig buurtbewoners.

Jeffrey Grouwstra

Den Haag - “Sinds vorige maand zijn we een échte stichting geworden, ‘Stichting de Lichtpuntjes van Mariahoeve’, vertelt Naomi Barki terwijl ze de donaties van de Participatiekeuken in ontvangst neemt. “Sorry dat ik zo druk ben hoor, maar het is echt hard werken hier. Elke vrijdag koken we voor zo’n dertig buurtbewoners. Dit zijn voornamelijk senioren en alleenstaanden, ons Wijkresto is voor hen een echt uitje! Buiten het eten biedt het de kans om elkaar beter te leren kennen, hierdoor is het ook een mooi recept tegen eenzaamheid.”

Start

Barki: “In 2014 ben ik hiermee begonnen omdat ik iets miste in het welzijnsaanbod. Ik besloot zelf actief aan de slag te gaan in het Wijkcentrum in Mariahoeve en binnen no-time had ik meer dan dertig powervrouwen om mij heen verzameld.”

Lichtpuntjes

Buiten de maaltijdprojecten steunt Stichting de Lichtpuntjes van Mariahoeve ook kwetsbare huishoudens. Dit doen de vrijwilligers van de stichting onder andere met gedoneerde spullen. Ook organiseren ze uitjes voor kinderen uit minima-gezinnen. “We willen graag dat lichtpuntje zijn voor hen die wat extra’s kunnen gebruiken”, legt Barki uit. Ze vindt dat juist in deze coronatijd het belangrijk is om naar elkaar te blijven omkijken.

Donaties

Zonder financiële steun is het niet mogelijk om de activiteiten voor de kwetsbare wijkbewoners te organiseren. “Gelukkig worden we hier als stichting ook bij ondersteund. Zo is de gemeente een betrokken partner van ons en sinds kort ontvangen we structureel donaties van supermarkt Hoogvliet. Het gaat hier niet om spullen die ze niet meer kunnen verkopen, zij sponseren buiten voedsel ook toiletartikelen, die over het algemeen best kostbaar zijn. Wij zijn ontzettend dankbaar voor dit soort donaties”, zegt Barki.

Informatie

Wil je ook als lichtpuntje het verschil maken in stadsdeel Haagse Hout, of kleding en spullen doneren aan de Stichting de Lichtpuntejs van Mariahoeve? Kijk dan ook eens op Facebook naar de pagina van ‘Lichtpuntjes van Mariahoeve’. facebook.com/lichtpuntjesvanmarihoeve

Afbeelding
Hoe vind en behoud je vrijwilligers? PEP Den Haag geeft tricks en tips Algemeen 15 mei, 17:31
Afbeelding
Vrouwen uit Zuidwest richten Gulden Huis in voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 15 mei, 09:20
Afbeelding
Blazen aan het Spui eert componist Rob Goorhuis Algemeen 14 mei, 18:27
Afbeelding
Column Marc Tangel: Krijgsgevangentocht Algemeen 14 mei, 13:25
Afbeelding
Huize Groenestein speelt sleutelrol in vierde Haagse politiethriller van Theo Akse Algemeen 14 mei, 08:50
Afbeelding
Zaterdag 14 mei is Nationale Molendag. Deze molen in Den Haag is die dag open Algemeen 13 mei, 17:17
Afbeelding
Goldband laat zich voor nieuw nummer inspireren door werk in Mauritshuis Algemeen 13 mei, 09:36
Afbeelding
Nieuwe regels voor deelscooters en -fietsen Algemeen 12 mei, 13:56
Afbeelding
Musea tonen voorproefje in etalages van lege winkelpanden in Spuistraat Algemeen 12 mei, 10:30
Afbeelding
Trio van Haagse roeivereniging roeit ruim 300 kilometer in twee dagen voor onderzoek naar ALS Algemeen 12 mei, 09:27
Afbeelding
Profvoetballer Eljero Elia brengt met rapnummer ode aan Haagse ‘Molenwijk’ Algemeen 11 mei, 14:32
Afbeelding
Rapper Donnie komt met special guests naar Parkpop Algemeen 11 mei, 12:35
Afbeelding
Feest als startpunt voor meer reuring in de Haagse Vinex-wijken Leidschenveen en Ypenburg Algemeen 11 mei, 12:01
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.