In de wijk Laakhavens werken ze samen aan een prettige buurt

Algemeen
Het wijkberaad wil samen met de bewoners werken aan een prettige leefklimaat in Laakhavens.
Het wijkberaad wil samen met de bewoners werken aan een prettige leefklimaat in Laakhavens. (Foto: Jeffrey Grouwstra / Kijklab.nl)

De wijk Laakhavens heeft een kersvers wijkberaad. Deze groep dames zet zich actief in om samen met andere buurtbewoners te werken aan een prettige buurt. In de lockdown werkten zij achter de schermen aan hun eerste nieuwsbrief om de buurtbewoners te informeren.

Door Jeffrey Grouwstra

Den Haag - “Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit buurtbewoners die graag meedenken over vraagstukken die spelen in onze wijk. Wij geloven dat iedereen een talent heeft en dat we samen het verschil kunnen maken in de wijk. We hebben dan ook erg veel zin om ons actief in te gaan zetten voor een leefbare, veilige en prettige buurt!”, aldus Margreet de Jonge.

Groeiende wijk

Laakhavens is een wijk die deel uitmaakt van het stadsdeel Laak. De wijk heeft in de achterliggende decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van eerste gemeentelijk ontworpen indrustriegebied in de stad naar dichtbevolkte woonwijk met veel hoogbouw. Niet voor niets ligt de focus van het wijkberaad dan ook op wonen, leven en werken. “Laakhavens is misschien wel de snelst groeiende wijk van Den Haag, rondom de Megastores zijn er zoveel nieuwe woningen en buurtbewoners bijgekomen. Het is dan ook erg belangrijk om samen te werken aan thema’s als schoon, heel en veilig. Als bewoners hebben wij ook zelf invloed op de kwaliteit van wonen”, vertelt Fatima Habibi, die net als de andere dames al jaren actief is in de buurt. “Ik vind het leuk om actief te zijn in mijn eigen buurt, mijn ervaring is dat kleine initiatieven grote impact kunnen hebben.”

Achterban

Ondanks dat het in coronatijd onmogelijk is om bijeenkomsten te organiseren, weet het wijkberaad Laakhavens haar achterban wel degelijk te bereiken. “Achter de schermen hebben wij tijdens de lockdown gewerkt aan onze eerste nieuwsbrief, deze zal de komende tijd worden verspreid in de wijk”, vertellen de dames. En daar voegen ze nog aan toe: “Als wijkberaad is samenwerken met bewoners en partijen in de buurt van groot belang, want samen maken we de buurt!” Ze staan dan ook open voor ideeën van wijkbewoners voor een veilige en prettige buurt.

Oproep

Woon je in de wijk Laakhavens en wil je net als deze dames meedenken over een betere buurt? Neem dan contact op met het Wijkberaad via info@laakhavens.nl of loop gewoon eens langs tijdens het spreekuur op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het adres is Laakweg 235.