Eerbetoon aan Haagse popmuziek in Zuiderpark

Algemeen
Het eerste Haagse Beatfestival in 2017 was al een groot succes met veel bekenden uit de Haagse popscéne.
Het eerste Haagse Beatfestival in 2017 was al een groot succes met veel bekenden uit de Haagse popscéne. (Foto: )

Met een line-up waar de liefhebber zijn vingers bij aflikt, is het Haagse Beatfestival zondag 8 juli terug in het Zuiderparktheater. Na het succes van vorig jaar belooft ook deze editie weer een enerverend evenement te worden. Het is een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag op de kaart hebben gezet.

Door Martin Reitsma

Den Haag - “Wat een feest was het vorig jaar. Naar verwachting zal het dit jaar niet anders worden”, zegt Alexander Serban van de stichting Popagenda Scheveningen. Samen met Lesley Warendorff en Bart Post organiseert hij het Haags Beat festival. Serban komt uit een muzikale familie en zingt zelf ook. “Den Haag is van oudsher ‘de popstad’ bij uitstek. Ik kom zelf uit Scheveningen. Laten we niet vergeten dat via zeezenders zoals Veronica en Noordzee de Nederbeat ‘aanspoelde’ op het Scheveningse strand.”

Over de line-up is Serban heel tevreden. “We zijn er weer in geslaagd een programma samen te stellen om je vingers bij af te likken, met bekende muzikale acts zoals: Gruppo Sportivo, Wild Romance, Focus, Massada, The Black Albino’s en René and the Alligators. Ook hebben we een grote finaleband met bekende gastzangers en -zangeressen zoals Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk, Woody Brunings, Hilde Marchal, Polle Eduard, Nicko Christiansen, Rick van der Vlist, Diana ten Berge, Jennifer Trel, Peter Langerak en Natousch Gerritsen, de dochter van Rinus Gerritsen.”
Verder delen bekende artiesten en personen uit de Beatgeneratie tijdens het festival prachtige anekdotes, gevoed door dagvoorzitter en presentator Fred Zuiderwijk.
Marcello & Els van de Haagse Rocktour verloten prijzen. Ook Jaap en Jacqueline Schut van Museum RockArt, zijn weer van de partij.
Met de traditioneel Indische cateraar Soeboer en de ‘Hollandse hap’ van het Openluchttheater, maakt de organisatie het feest compleet: samen eten, drinken, kletsen, meet & greet, dansen en vooral genieten van muziek!