Outsiders maken topdeelnemersveld CPC compleet

Algemeen

Na de bekendmaking van vier Keniaanse topatleten op de halve marathon voegt de organisatie van de 44e CPC Loop Den Haag vier belangrijke outsiders toe aan het internationale deelnemersveld.

Den Haag - De sterke Ethiopiërs Andamlak Berta (59.51) en Dawit Wolde (1.00.46) hebben zich beiden al bij grote internationale evenementen op de kaart gezet. Wolde won zelfs twee keer de halve marathon van Egmond. Op het snelle parcours in Den Haag zien zij kansen om hun persoonlijke records aan te scherpen.

De 24-jarige Japhet Korir uit Kenia liep vorig jaar 1.00.08 in Lille. Met zijn huidige vorm ziet ook dit jonge talent volop kansen om op zondag 11 maart voor het eerst onder het uur te duiken.

Een andere veelbelovend talent, de 20-jarige Keniaan Alfred Barkach, liep vorig jaar met 27.33 de vijfde mondiale tijd op de 10 km. In Den Haag wordt veel verwacht van zijn debuut op de halve marathon.

Vrouwen
Bij de vrouwen lijkt het eveneens een open strijd te worden. De Zwitserse winnares uit 2015, Maja Neuenschwander, heeft op papier de snelste tijd van 1.11.08. De Ethiopische Zewdnesh Ayele is haar grootste concurrent met een persoonlijk record van 1.11.36. Zij gaan de strijd aan met Sara Ramadhani Makera uit Tanzania (1.13.19) en de Keniaanse Genet Gashie Beyene (1.16.22).

Nederlanders
Eerder maakte de organisatie al bekend dat de Nederlanders Khalid Choukoud en Jill Holterman deelnemen aan de NN CPC Loop Den Haag.