Sporttips voor komend weekeinde

Algemeen

 
The Hague Disability Darts Invitational
Op zaterdag 17 februari is het Haagse Theater aan het Spui het decor voor een groots internationaal dartstoernooi voor gehandicapte darters: het The Hague Disability Darts Invitational. Zestien topspelers uit binnen- en buitenland zullen strijden om de beker, het prijzengeld en rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championships 2018, het WK, dat later in het jaar in Engeland wordt gehouden. Het belooft een waar spektakelstuk te worden. Hans Willink nam namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten het initiatief voor dit toernooi. “Er ontstond de gedachte om een toernooi neer te zetten, dat helemaal in de sfeer is van de World Darts Trophy en de International Darts League. We spelen alle wedstrijden op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, die onder meer de caller is bij de Bauhaus Dutch Open Darts en het wereldberoemde Lakeside World Darts, zal de onehundredandeighty’s uit de luidsprekers laten schallen en Jacques Nieuwlaat, de commentator van RTL Darts, zal de spelers aankondigen. Omdat alle wedstrijden live gestreamd worden, zal Jacques ook het commentaar daarbij voor zijn rekening nemen.” Er zijn twee sessies: Overdag (t/m kwartfinales) van 10.30 tot 18.00 uur en ‘s avonds (halve finales en finale)van 19.30 tot circa 22.00 uur. Er is een voordelig passe-partout voor beide sessies. 
 
Biljartende Goliath ontvangt David
De biljarters van SIS Schoonmaak hervatten zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Veemarkt. Op papier lijkt dat een wedstrijd van David tegen Goliath waarbij de Haagse koploper van de Buffalo League de rol van de reus speelt. Hopelijk loopt het dit weekeinde beter af voor de favoriet dan in het oorspronkelijke verhaal. De gasten uit Doetinchem staan namelijk voorlaatste en komen zondag ook niet in de sterkste opstelling naar Biljartcafé Jorissen in Den Haag. De Turken Tayfun Tasdamir en Murat Can Capak zijn niet van de partij en dat is een flinke aderlating. De Hagenaars spelen wel met de beste vier spelers. Glenn Hofman, Jean van Erp, Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen gaan proberen de uitstekende eerste helft van de competitie door te zetten en de voorsprong van drie punten op de nummer twee HCR Prinsen minimaal te consolideren. Het verschil van acht punten met de nummer vier lijkt nu al groot genoeg voor een plek in de top drie die nodig is voor het bereiken van de play-offs. Echter, de competitie duurt nog negen wedstrijden en elke overwinning telt. Het duel van zondag in de Heelsumstraat begint om 13.00 uur. 
 
Driemaal thuis in het voetbal
Met drie thuiswedstrijden en twee uitduels bij koplopers wordt het voor Den Haag een zeer interessant voetbalweekeinde. Het weekeinde wordt vrijdag namens de Hofstad geopend door de vrouwen van ADO Den Haag. De groengelen staan voor een enorme uitdaging want de voetbalsters reizen af naar Enschede voor de ontmoeting tegen koploper FC Twente. In de strijd voor een play-offplek hebben de meiden van Arend Regeer de punten hard nodig. Zaterdagmiddag krijgt SVV Scheveningen bezoek van Jong Almere City FC. Na de winterstop zijn de Schollekoppen nog ongeslagen, maar ook de gasten uit de Flevopolder zijn met de huidige tweede plaats in de Derde Divisie goed op dreef. Zaterdagavond speelt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion thuis tegen Willem II. Kan het team van Alfons Groenendijk de huidige achtste plaats consolideren en de Tilburgers op een nederlaag trakteren? Zondagmiddag ontvangt derde divisionist HBS op Sportpark Craeyenhout het Heemskerkse ADO’20. De Hagenaars staan 15e en zijn nog niet veilig, de gasten vergaat het dit seizoen beter, getuige ook de vierde plaats op de ranglijst. Een plekje daarboven staat Quick dat zondag uitspeelt bij koploper UNA.  
 
Hijs sluit reguliere competitie af
De ijshockeyers van Hijs Hokij zijn twee wedstrijden voor het eind van de BeNe League al zeker van de eerste plaats in de eindrangschikking. De Hagenaars spelen in de kwartfinales van de play-offs dus tegen de nummer acht, maar die tegenstander is nog niet bekend. Komend weekeinde staan de laatste reguliere wedstrijden op de rol en beide affiches zijn zeer interessant. Vrijdagavond krijgen de mannen van coach Chris Eimers in De Uithof bezoek van Herentals. De Belgen zijn de huidige nummer vier en wonnen twee jaar geleden de eerste editie van de BeNe League. Maar wat deze wedstrijd vanuit Haags oogpunt zo speciaal maakt, is dat Herentals verantwoordelijk is voor de enige competitienederlaag van Hijs dit seizoen. Ongetwijfeld zal er bij de bekerwinnaar sprake zijn van revanchegevoelens. Belangrijker is het echter om niet geblesseerd te raken of geschorst te worden met het oog op de Final Four om het Nederlands Kampioenschap die voor volgend weekeinde op het programma staat. Zaterdag speelt Hijs in de SilverDome de slotwedstrijd van de competitie tegen Zoetermeer Panters. Hoewel die ploeg al uitgeschakeld is voor de play-offs zullen de Panters er in de derby alles aan doen om de grote rivaal uit Den Haag pootje te lichten.  
 
HRC ontvangt Castricumse RC 
Na een twee weken durende interland periode gaat dit weekeinde de competitie weer van start voor de rugbyers van HRC. Door de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Ascrum komt er voor het duel van zaterdag tegen Castricumse RC meer druk te staan op de Hagenaars. Doel na het mislukte eerste deel van het seizoen, naast verder bouwen aan het team, is namelijk om in de degradatiepoule bij de eerste twee te eindigen en zodoende te mogen strijden in de Plate finale. Na drie wedstrijden bezetten de hofstedelingen die bewuste tweede plaats, maar ze voelen de hete adem van de Noord-Hollandse tegenstander van dit weekeinde in de nek. Bovendien verloor de Haagsche Rugby Club aan het begin van dit seizoen het Ereklasse duel in Castricum kansloos met 28-3. Bij verlies zaterdag worden de mannen van coach Silvester Ramaker ingehaald, maar aan de andere kant zou HRC bij winst aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan een gaatje slaan. 
 
Korfbaltopper in Sportcampus
Eén ding is zeker voor Die Haghe, de Haagse korfballers weten na het duel van zaterdag in Alphen aan den Rijn tegen Tempo niet of ze zich dit jaar gaan handhaven in de Hoofdklasse. Samen met Nieuwerkerk strijden de Kanaries om één plekje en dat wordt volgende week in de Sportcampus Zuiderpark beslist in een onderling duel. In de Overgangsklasse C kunnen zaterdag wel enkele beslissingen vallen. Zo kan HKV/Ons Eibernest zich in de eigen hal aan de Steenwijklaan bij winst op KVA veilig spelen. Bij verlies kunnen de Eibers in de slotwedstrijd volgende week nog worden ingehaald. De strijd om de titel in de Overgangsklasse C gaat nog tussen drie ploegen, maar het Zoetermeerse De Meervogels heeft de beste kaarten. De Haagse nummer twee HKV Achilles krijgt de koploper zaterdag in de Sportcampus op bezoek en moet de topper winnen. Dan neemt het de koppositie over en houdt het kans op de titel. Bij een zege voor Meervogels is dat team zeker van het kampioenschap. Het Scheveningse KVS/Maritiem staat twee punten achter op de koploper en moet zaterdag het duel in Westbroek tegen DOS winnen en dan hopen op een gunstige uitslag in de topper tussen Achilles – De Meervogels. 
 
 
AGENDA-OVERZICHT         
    
Atletiek
Zaterdag en zondag 17/18 februari, AA drink NK Indoor senioren Apeldoorn
 
Basketbal
Zaterdag 17 februari, Promotiedivisie (m), UBALL-CobraNova  (20.00 uur)
Zaterdag 17 februari, Promotiedivisie (m), Harlemlakers-Lokomotief  (21.00 uur) 
Zaterdag 17 februari, Promotiedivisie (v), Jolly Jumpers-Lokomotief  (20.15 uur)
 
Biljarten
Zondag 18 februari, Buffalo League, SIS Schoonmaak-De Veemarkt (13.00 uur)
 
Darten
Zaterdag 17 februari, The Hague Disability Darts Invitational Theater aan het Spui, (vanaf 10.30 uur)
 
Handbal
Zaterdag 17 februari, Eredivisie (m), Oosting Metaal Recycling/E&O-AJ Sports/Hellas (20.30 uur)
Zaterdag 17 februari, Eerste divisie (m), 19.00 uur, Sittardia 2-EHC
Zaterdag 17 februari, Eerste divisie (m),    20.15 uur, WHC-Hercules 
Zaterdag 17 februari, Eerste divisie (v), Bentelo-Hercules (19.30 uur) 
 
IJshockey
Vrijdag 16 februari, BeNe League , Hijs Hokij-Herentals (20.30 uur)
Zaterdag 17 februari, BeNe League, SilverDome Panters-Hijs Hokij  (20.15 uur)
 
Korfbal
Zaterdag 17 februari, Hoofdklasse zaal, Tempo - Die Haghe (19.45 uur)
Zaterdag 17 februari, Overgangsklasse zaal, HKV/Ons Eibernest-KVA (20.00 uur)
Zaterdag 17 februari , Overgangsklasse zaal, Achilles-De Meervogels  (20.10 uur)
Zaterdag 17 februari, Overgangsklasse zaal, DOS (W)-KVS/Maritiem  (20.25 uur)
 
Rugby
Zaterdag 17 februari, Degradatiepoule Ereklasse, HRC-Castricumse RC (14.00 uur) 
 
Voetbal
Vrijdag 16 februari, Eredivisie (v), FC Twente-ADO Den Haag Vrouwen (19.30 uur) 
Zaterdag 17 februari, Derde Divisie, Scheveningen-Jong Almere City FC? (14.30 uur)
Zaterdag 17 februari, Eredivisie (m), ADO Den Haag-Willem II (20.45 uur)
Zondag 18 februari, Derde Divisie, HBS-ADO’20 (14.00 uur)
Zondag 18 februari, Derde Divisie, UNA-Quick  (14.30 uur)
 
Waterpolo 
Zaterdag 17 februari, Overgangsklasse (v), OZ&PC-Waterpolo Den Haag (17.00 uur)
Zondag 18 februari, Overgangsklasse (v), PSV Waterpolo-Waterpolo Den Haag (20.15 uur)
Zondag 18 februari, Eerste klasse (m), PSV Waterpolo-Waterpolo Den Haag (19.00 uur)

Afbeelding
Overval op supermarkt 'Ideaal' in Den Haag 112-nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:32
Afbeelding
Nieuwe namen Zuiderpark Live: Venice en Paul Carrack Algemeen 1 feb, 18:26
Afbeelding
De bewoners van deze Haagse straten veegden hun straatje het beste schoon! Algemeen 1 feb, 14:06
Afbeelding
Dankzij speciale app wordt in Hagaziekenhuis beroerte sneller vastgesteld Algemeen 1 feb, 13:43
Afbeelding
Stille tocht voor doodgestoken eigenaar Cafetaria Houtwijk Algemeen 1 feb, 09:31
Afbeelding
D66, PvdA en DENK willen gratis elektrische grofvuilfiets voor Hagenaars Algemeen 1 feb, 09:03
Afbeelding
Man overleden bij steekpartij Guntersteinweg, verdachte aangehouden 112-nieuws 31 jan, 18:19
Afbeelding
Buitenlandse studenten krijgen voortaan in Den Haag meteen BSN mee Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Haagse poelier adverteert buiten de lijntjes Algemeen 31 jan, 14:34
Afbeelding
Subsidie voor isoleren Haagse bedrijfspanden Algemeen 31 jan, 14:03
Afbeelding
Pyromaan zorgt voor veel schade in de Oog in 't Zeilstraat Den Haag 112-nieuws 31 jan, 05:14
Afbeelding
Haagse pandbrigade sluit pand tijdens integrale handhavingsactie in ZKD Algemeen 30 jan, 15:54