Jaarwisseling 2016/2017 in Den Haag redelijk verlopen

Algemeen
De vuurwerkshow bij de Hofvijver is goed bezocht en rustig verlopen. 
Foto  Arnaud Roelofsz
De vuurwerkshow bij de Hofvijver is goed bezocht en rustig verlopen. Foto Arnaud Roelofsz (Foto: )

DEN HAAG - De jaarwisseling in Den Haag is over het algemeen redelijk verlopen, laten de autoriteiten noteren. Wel was er een aantal opvallende incidenten.
 

Een agent is zeer zwaargewond geraakt bij een ongeluk en vier andere agenten raakten gewond bij kleinere incidenten. Bij het ongeluk met de agent op het Kaapseplein is er korte tijd extra politie inzet geweest omdat agenten en hulpverleners door omstanders bekogeld werden. Ook was er een geweldsincident in een café aan de Hobbemastraat. In de stad Den Haag laat het aantal brandstichtingen - waarbij auto’s betrokken zijn - dit jaar wederom een dalende trend zien. De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten verliep goed. Het aantal aanhoudingen in de stad lag met 61 iets hoger dan vorig jaar, toen waren het er 55.

Zorg over extreem vuurwerk
 
Burgemeester Jozias van Aartsen over het verloop van de nacht: “Ondanks het feit dat de jaarwisseling over de hele linie in Den Haag redelijk is verlopen heb ik wel grote zorg. De ervaring leert dat er steeds vaker, extreem zwaar vuurwerk afgestoken wordt. Dat is een hele slechte ontwikkeling. Er moet niet worden gewacht tot het najaar om de maatschappelijke en politieke discussie hierover opnieuw te voeren. De schade en het letsel dat veroorzaakt wordt door dit zware vuurwerk staat niet meer in verhouding tot het vermaak.” In een eerste overzicht zouden 24 Hagenaars zich bij het ziekenhuis hebben gemeld met verwondingen door vuurwerk. 
 
Ruim 60 bewonersinitiatieven - waarbij honderden vrijwilligers betrokken waren - hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het goede verloop van de jaarwisseling. “Ik wil alle vrijwilligers en de hulpdiensten bedanken voor hun geweldige inzet”, aldus burgemeester Van Aartsen.
 
De vuurwerkshow bij de Hofvijver is goed bezocht en rustig verlopen. De vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen trokken veel bezoekers, maar weigerden om 12 uur vlot in brand te vliegen.