Oud en nieuw vol themafeesten in Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Goed en slecht nieuws. Pierfeest Zi!ver gaat niet door. Mooi dat de Pier nu gratis toegankelijk is tijdens oud en nieuw. Er zijn nog meer gratis toplocaties; bij de grote vreugdevuren op het strand én bij de vuurwerkshow boven de Hofvijver. Zodra oudejaarsavond wat mag kósten, dan zijn er ook besloten feesten te bezoeken. Super Heroes in het Paard bijvoorbeeld. “Superhelden als thema spreekt aan”, zegt organisator Kayleigh Bergwerff. “Ik verwacht zeker de Joker en een paar Catwomen.”. Welke vrouwelijke superhelden heb je nog meer? “Ach, voor vrouwen is het in elk geval een goed excuus om een keer iets sexy’s aan te trekken”,

DEN HAAG - Het Paard gokt niet alleen op bereidwilligheid van bezoekers om zich scherp als superheld te verkleden. “Sommigen zijn daarin fanatieker dan anderen” Het eindejaarsfeest investeert behalve in een gratis glaasje bubbels, vooral in muziek. In één van de drie feestzalen komt o.a. DJ de Rooie Jager, ‘bekend van festivals als Lowlands’ Kayleigh merkt dat het jaarlijkse themafeest aanslaat: “De kaartverkoop gaat hard.” Omdat ‘Super Heroes’ om 22.00 uur begint, krijgen vroege bezoekers alle gelegenheid om na middernacht buiten naar het vuurwerk te kijken. “De Prinsengracht is dan een prima plek”, weet Kayleigh van vorige jaren. Wie terugkeert kan feesten ‘tot in de kleine uurtjes’, zegt Kayleigh. Kaarten in de voorverkoop zijn goedkoper, maar wie pas aan de deur afrekent betaalt 35 euro.

DOOP in Grote Kerk

Het Paard kan zo’n 1500 man makkelijk hebben, maar ook themafeest ‘DOOP’ voor het tweede jaar in de Grote Kerk heeft over capaciteit niet te klagen. Zeker 1000 tot 1500 man Aanvang: 23.30 uur en je betaalt aan de deur 35 euro. DOOP geeft ook een eindtijd door: 6 uur.

In de binnenstad bieden verder Magistrat (Kettingstraat), Havana (15 euro) en ‘t Goude Hooft themafeesten, de laatste een ‘Disco Classic New Years Party’ vanaf 21 uur, entree: 37,50-. Danzig biedt een ‘Masquerade’ feest en rekent in de voorverkoop 15 euro. Millers 25,- voor de NYE special. Alle feesten in de binnenstad moeten opboksen tegen de gratis vuurwerkshow van de gemeente op de Hofvijver compleet met DJ, aanvang 23.15 uur. Ook op Scheveningen is er even na middernacht volop gratis amusement in de vorm van de legendarische strijd tussen het Zuiderstrand en het Noorderstrand. Wie heeft de grootste brandstapel? Het Kurhausfeest (49,95-) heet ‘Goldparty’ en La Galleria komt met ‘Casino Royale’, 65,- incl. diner. Nog meer? In de Theresiastraat staat Huf bij Bierelier en op eenzame hoogte staat Penthouse Champagne Sky Ball van 75,-. En dan? Nieuwjaarsduik 12 uur bij het Kurhaus (Unox, 3 euro) of bij de Waterreus. Fijne jaarwisseling!