Oud en Nieuw in Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

DEN HAAG - Lastig. De Hagenaar die wat wil meemaken moet op 31 december kiezen. Den Haag biedt op twee plaatsen topamusement. Gaan we naar de Hofvijver voor de grote vuurwerkshow? Of naar de vreugdevuren op Scheveningen? Bij de Hofvijver zit muziek. Maar op Scheveningen wordt geschiedenis geschreven. De strijd tussen de brandstapels heeft de gemeente zelfs geïnspireerd om komend voorjaar alles nog eens over te doen tijdens het 1ste ‘Bonfire’ festival. Terug naar oud en nieuw; vijf gemeentelijke tips.

Tip 1. Hofvijver, rond 23:00 begint het evenement. Middernacht start de vuurwerkshow, begeleid door een DJ. Eigen vuurwerk niet toegestaan.

Tip 2: Niet naar de Hofvijver? Op het Noorderstrand (Scheveningen-Dorp) en het Zuiderstrand (Duindorp) worden de traditionele vreugdevuren ontstoken.
Tip 3: Zet uw auto veilig in de parkeergarage. Tijdens de jaarwisseling kunt u uw auto soms gratis of goedkoper stallen.
Tip 4: Steek vuurwerk pas om 18:00 uur af. Help een handje mee door zelf uw vuurwerkafval op te ruimen.
Tip 5: Duik fris het nieuwe jaar in. Op 1 januari vindt de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland plaats op Scheveningen. De inschrijving start op 1 januari om 10:30 en om 12:00 uur klinkt het startschot.