Stap richting duurzaam verwarmen van je woning

Algemeen
Wanneer mensen hun huis gaan aanpakken, zetten zij vaak ook een extra stap richting duurzaam verwarmen.
Wanneer mensen hun huis gaan aanpakken, zetten zij vaak ook een extra stap richting duurzaam verwarmen. (Foto: Shutterstock)

Wanneer je je huis gaat verbouwen is het ook verstandig om de stap voor het verder verduurzamen van je woning te nemen.

Steeds meer mensen willen hun woning gaan verduurzamen. Die trend ziet ook Frank Bogers. “Wat wij merken is dat wanneer mensen hun huis gaan aanpakken, ze vaak ook een extra stap zetten richting duurzaam verwarmen. Ze laten dan de radiatoren weghalen en brengen vloerverwarming aan. Dan ga je van hoge temperatuurverwarming, naar lage temperaturen”, vertelt Bogers. Maar er zijn nog meer manieren. “Je kunt er ook voor kiezen om een hybridepomp naast de cv-ketel te plaatsen. Het grote voordeel daarvan is dat er geen grote aanpassingen aan je woning gedaan hoeven worden. Dat moet wel wanneer je je cv-ketel vervangt door een all-electric warmtepomp.”

Frank Bogers snapt wel dat steeds meer mensen kiezen voor duurzaam verwarmen. “Met een hybridepomp bespaar je al snel zo’n 40 tot 60 procent op je gasrekening”, aldus Bogers. “En wanneer je kiest voor vloerverwarming, kies je ook voor extra comfort en is je woning klaar voor de toekomst.”

Daarnaast is er ook ondersteuning vanuit de overheid die verduurzamen aantrekkelijker maakt. Op een hybride warmtepomp krijg je 1600 tot 1800 euro terug. Als je kiest voor vloerverwarming én een hybridepomp aanschaft is je huis meteen klaar voor de komende vijftien jaar, profiteer je van de subsidie en bespaar je direct op energiekosten.”