De Zonnebloemen bloeien bij de Smulhoeve

Algemeen
Veel van de gasten en nog meer van de vrijwilligers waren bij elkaar gekomen om de hartige en zoete hapjes te proeven. (Foto: PR)
Veel van de gasten en nog meer van de vrijwilligers waren bij elkaar gekomen om de hartige en zoete hapjes te proeven. (Foto: PR) (Foto: )

Afgelopen vrijdag 24 september was het een heerlijke dag voor de gasten en de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Leidschenveen-Ypenburg. 

Het was niet alleen een zonnige en warme nazomerdag. De afdeling had ook een high tea georganiseerd bij de Smulhoeve in Leidschenveen. Veel van de gasten en nog meer van de vrijwilligers waren bij elkaar gekomen om de hartige en zoete hapjes te proeven die de fijne medewerkers hadden bereid en op professionele wijze uitserveerden.

De high tea was de eerste activiteit na een lange periode waarin de afdeling geen activiteiten heeft kunnen organiseren als gevolg van de coronaepidemie. De gasten en de vrijwilligers waren dan ook extra blij om elkaar weer te zien en er werd weer flink bijgepraat en nieuwe contacten gelegd. Het was voor sommige mensen zelfs even wennen om met zoveel mensen in een ruimte te zijn en weer zo veel gezelligheid met elkaar te ervaren.  “Ik bloei weer helemaal op!”, aldus een van de blije gasten tijdens de high tea.

Wandelclub
De enige activiteit die de afgelopen periode wel door kon gaan was de maandelijkse wandelclub op de laatste zaterdag van de maand. Twee enthousiaste vrijwilligers lopen ruim een uur met Zonnebloem gasten uit Leidschenveen en Ypenburg. Meestal wordt er op een vaste plek in de Delftse Hout afgesproken en na afloop is er koffie of thee en een koekje. De wandelgroep is ook voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of rollator. Het gaat om buiten zijn, genieten van de natuur en met andere mensen in contact zijn.  

Als u belangstelling heeft voor de activiteiten van de Zonnebloem als gast of als vrijwilliger dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de afdeling Leidschenveen-Ypenburg via ly@zonnebloemdenhaag.nl.