Uitgebloeide bloembollen afleveren bij stadsboerderij Landzigt

Algemeen
Uitgebloeide bollen kunnen overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden. Foto: Jan van Es
Uitgebloeide bollen kunnen overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden. Foto: Jan van Es (Foto: )

De stadsboerderijen zijn vanwege corona maatregelen nog steeds gesloten, maar proberen met de bloembollen inleveractie actie toch wat fleurigheid brengen.

Uitgebloeide bollen kunnen worden afgeleverd tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij een van de Haagse stadsboerderijen, waaronder Landzigt in Leidschenveen.

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis. Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde.

Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Bij Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Kakelhof, Landzigt, Op den Dijk, Reigershof en Schildershoeve kunnen de uitgebloeide bollen overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden. Zeker tot begin maart zijn kinderboerderijen nog gesloten vanwege de corona maatregelen. Afgeven kan dus niet. Maar tijdens een wandeling even de bollen langsbrengen in de bak kan wel. Natuurlijk even afstand houden.

De ingeleverde bloembollen worden later dit jaar met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht.