Klanten Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

Algemeen

Klanten van Voedselbank Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket.

Deze maatregel werd genomen nadat de Voedselbank de moeilijke beslissing heeft genomen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. De aanvoer van voedsel is onzeker geworden en niet te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. Er zijn 1.500 Haagse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen en 500 huishoudens uit Rijswijk en Zoetermeer. De supermarktbon wordt door de Voedselbank uitgedeeld aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten.
’Het zijn moeilijke tijden voor alle vrijwilligers van de Voedselbank die zich wekelijks vol overtuiging en belangeloos inzetten voor die mensen die het moeilijk hebben. Ongeveer 2.000 mensen uit Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ook tijdens de coronacrisis hebben deze mensen recht op ondersteuning, daarom wordt het voedselpakket tijdelijk vervangen door de supermarktbon’, aldus wethouder Bert van Alphen.