Nominaties Die Haghe-prijs bekend

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

Drie boeken zijn genomineerd voor de Die Haghe prijs. De drie genomineerden zijn: ‘Van water naar theater. De Regentes’ van Bert Alers, ‘Nooit gebouwd Den Haag’ van Lex van Tilborg en ‘Verzetsheldin met schilderkist. Het leven van Ru Par?’ van Wim Willems. De prijs wordt ??n keer in de twee jaar door de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe uitgeloofd aan de auteur die het beste boek over de geschiedenis van Den Haag schreef.

De keuze voor de genomineerden is gemaakt door een onafhankelijke jury. Voorzitter is gemeentearchivaris Ellen van der Waerden. De jury heeft uit dertig boeken die verschenen in een deel van 2018, heel 2019 en heel 2020 een keuze gemaakt voor een longlist van 9 boeken. De drie genomineerden zijn uit deze longlist geselecteerd.

De prijs, voor het laatst uitgereikt in 2018, is een aanmoediging voor om over de geschiedenis van Den Haag te schrijven. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldbedrag van 2500 euro. Welk boek dat is, wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 13 november in het Haags Historisch Museum bekend gemaakt.