Winnaars Energie uit de wijk Challenge bekend

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Donkergroen Creators)

De winnaars van de Energie uit de wijk Challenge zijn bekend. Zeven bewonersinitiatieven ontvangen samen 246.685. Met het geld kunnen ze een belangrijke stap zette in de realisatie van de door hen bedacht projecten die een overstap naar schone energie mogelijk maken. De winnende projecten zijn: verduurzaming Willem Dreeshuis in de Bomenbuurt, Sollude: bloemvorige zonnepanelen in Mariahoeve en Leidschenveen, Energiehaven in de Binckhaven, Sevilla aan de Noordzee: schaduwdoeken over de weg in het Statenkwartier, Schets goes green; verduurzaming buurthuis Spoorwijk, energieco?peratuie van strandpaviljoenhouders: duurzame energie voor de strandpaviljoens, De HobbeVen Duurzaam: verduurzaming gebouw in de Schilderswijk.

Maar liefst 13 bewonersinitiatieven streden om de titel: Haagse Energie Topper 2022. Zij willen in hun wijk, buurt of straat de overstap naar schone energie maken in 2022. Een onafhankelijke jury onder leiding van meteoroloog en klimaatambassadeur Helga van Leur koos de genoemde zeven initiatieven. Naast subsidie, krijgen de bewoners ook ondersteuning van experts bij de uitvoering van hun project. Ze moeten binnen ??n jaar tastbare resultaten behalen. Aan de bekendmaking van de winnaars ging een presentatie vanuit een studio in het stadhuis van hun project aan de jury vooraf.

De bewonersinitiatieven die niet zijn uitgekozen, worden door de gemeente met advies op weg geholpen.

Met de Energie uit de Wijk Challenge wil de gemeente Den Haag bewoners helpen met het daadwerkelijk uitvoeren van plannen van bewonersgroepen om hun plannen om wijken, buurten en straten duurzamer te maken. Sommige initiatieven blijven nu nog steken in de planfase.