Racerunners Femke en Ikar winnen Wouter Duinisveld Award 2020

16 dec, 08:29 Algemeen

Racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem hebben ex aequo de Wouter Duinisveld Award 2020 gewonnen. De Haagse sportprijs voor gehandicapten werd woensdag 15 december in het clubhuis van tennisbanencomplex Mets Tennisbanen uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport en Buitenruimte).

Wouter Duinisveld, de winnaar van de eerste editie en sindsdien naamgever aan deze prijs, las als juryvoorzitter het juryrapport voor. Het panel was unaniem over de uiteindelijk gekozen top 3 en koos er uiteindelijk voor om de prijs van 1.000 euro voor het eerst uit te reiken aan niet ??n, maar twee sporters: racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem. Hoogelander en Klem wonnen op 20 september 2020 in Tilburg bij het Open Nederlands Kampioenschap Racerunen maar liefst ?lle afstanden. Daardoor sleepten zij eveneens de meerkamptitel in de wacht. Een enorm bijzondere prestatie, benadrukte Duinisveld, en daarom de verdiende winnaars van 2020.

De genomineerde judoka Bob Lausberg werd verkozen wegens zijn uitstekende prestatie bij diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij zich naast judo gaan bekwamen in sambo, fitness, luchtgeweerschieten en zitski?n. Ook in deze sporten had hij in 2020 zijn eerste podiumplekken te pakken. Bob ontving een cheque van 500 euro.

Sandra van Koningsbrugge, directeur van SGK, reikte een speciale prijs, een jaar lang gratis sporten, uit voor sporters met een geestelijke beperking. Deze ontving voetballer Ricardo Egges, die onder meer gedurende 2020 in de spits stond bij het voetbalteam van SGK en zowel binnen als buiten het veld een voorbeeld is voor andere sporters met een verstandelijke beperking.

Arie van der Rassel: doorzetter en inspirator

Paradarter Arie van der Rassel werd in het zonnetje gezet met een aanmoedigingsprijs. Van der Rassel liet zich in de moeilijke coronaperiode niet tegenhouden om zijn geliefde sport uit te kunnen oefenen. Hij investeerde in elektronica en kon daardoor deelnemen aan internationale toernooien. Deze werden gehouden onder auspici?n van de Nederlandse Dartsbond NDB en de World Disability Darts Association WDDA. Van der Rassel boekte – tegen de wereldtop spelend – uitstekende resultaten. Hij schopte het zelfs enkele malen tot de finale. Arie kreeg hiervoor uit handen van Hans Willink, de voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, een cheque van € 250.

De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten.

Afbeelding
Staking bij HTM, donderdag 2 juni geen trams en bussen Algemeen 19 mei, 08:57
Afbeelding
Varend Corso wordt nieuwe Haagse traditie Algemeen 19 mei, 08:23
Afbeelding
Hart voor Den Haag pleit na sluiting slager Beijk wéér voor nadeelcompensatie ondernemers Algemeen 18 mei, 09:49
Afbeelding
Den Haag deelt regenboogvlaggen uit bij Huygenspark Algemeen 17 mei, 09:43
Afbeelding
Deze manege in Den Haag is verbouwd zonder uitstoot van stikstof! Algemeen 17 mei, 08:04
Afbeelding
Wethouder Bredemeijer opent Diamant Oekraïneschool in Den Haag Algemeen 17 mei, 07:37
Afbeelding
Eerste editie Haags Stadmakersfestival smaakt naar meer Algemeen 16 mei, 16:43
Afbeelding
Moska Maqsoodi wint Haagse Kartiniprijs 2022 Algemeen 16 mei, 10:10
Afbeelding
Ruim 40.000 muziekliefhebbers genieten van eerste Live on the Beach voorjaarseditie Algemeen 16 mei, 09:14
Afbeelding
Hoe vind en behoud je vrijwilligers? PEP Den Haag geeft tricks en tips Algemeen 15 mei, 17:31
Afbeelding
Vrouwen uit Zuidwest richten Gulden Huis in voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 15 mei, 09:20
Afbeelding
Blazen aan het Spui eert componist Rob Goorhuis Algemeen 14 mei, 18:27
Afbeelding
Column Marc Tangel: Krijgsgevangentocht Algemeen 14 mei, 13:25
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.