MIAW deelt gratis kleding uit aan de Noordwal

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Jean Quist)

Ook dit jaar deelt Make It Art Worthy (MIAW) weer gratis kleding uit aan mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Dit keer, vanwege de coronamaatregelen, buiten aan de Noordwal.

Door Jean Quist

Tot gisteren kon iedereen winterjassen en andere kleding komen inleveren bij de kunstenaarscentrale. De opbrengst is meer dan het vorig jaar was, stellen ze bij MIAW vast; het moet zowat het dubbele van vorig jaar zijn. Al kwamen er dit jaar minder (winter)jassen binnen maar bijvoorbeeld meer poloshirts en overhemden. Sommigen nog in de originele verpakking. Dat komt omdat winkeliers hun voorraad hebben uitgezocht en alles wat ze niet meer kunnen verkopen naar de Noordwal hebben gebracht. Tijd genoeg daarvoor, want ja, coronatijd! Veel mensen hebben die gelegenheid ook te baat genomen om hun garderobe na te lopen en alles wat ze al in geen jaren hebben gedragen voor het goede doel af te staan. En de kwaliteit? ‘Kan niet beter,’ klinkt het.

De uitdeelactie duurt zolang er voorraad is. Of buiten zoals op deze offici?le uitdeeldag of op een andere manier; daar moeten ze bij MIAW nog even over denken. Want er moeten dan maar net vrijwilligers zijn die toezicht willen houden. Wat uiteindelijk over blijft vindt z’n weg naar bijvoorbeeld het Vadercentrum of de winkels van Pakkie Deftig van de Kessler Stichting. En een van de MIAW-kunstenaars maakt van overgebleven kleding designkleding.