Ingezonden bericht: Zo maak je je huis in een handomdraai een stuk gezelliger

Algemeen
Afbeelding

De gure wintermaanden staan weer voor de deur. Niks fijner dan een avondje Netflix met een kop warme chocolademelk. Maar voel je je niet helemaal thuis en kan je woonkamer wel wat extra sfeer en gezelligheid gebruiken? Lees dan snel verder: met deze tips is je huis extra gezellig maken zo gepiept. Ook delen we een bonustip voor veilig wonen.

Bonustip

Natuurlijk moet je huis niet alleen gezellig zijn maar ook de veiligheid is erg belangrijk. Een veilige woning begint bij goed onderhoud. Stel periodieke klussen, zoals cv-onderhoud en de schoorsteen vegen, daarom niet uit en schakel op tijd een specialist in. Of abonneer je voor een vast bedrag per maand op een slimme woondienst voor meer veiligheid in en rondom het huis.

Tip 1: Maak het aaibaar

Gezelligheid heeft alles te maken met de aankleding van je huis. Dat is ook de reden dat je huis vaak kil voelt als je net verhuisd bent. Of als de inrichting nog niet helemaal klopt. De oplossing? Kleed je huis aan met met aaibare accessoires. Daarmee zorg je meteen voor meer warmte en comfort. Haal een hippe poef van teddystof in huis. Of voorzie je bank van fluffy kussens en een zacht plaid. Maak de zithoek af met een vloerkleed, om je voeten lekker warm te houden.

Tip 2: Zorg voor sfeerverlichting

Kaarsen, waxinelichtjes, kandelaars, tafellampen: door met verschillende vormen van sfeerverlichting te spelen maak je het direct een stuk knusser in huis. Heb je al genoeg sfeerverlichting in huis, maar voelt het toch ongezellig? Dan kan het liggen aan de kleurtemperatuur en/of de felheid van de peertjes. Kies bij sfeerverlichting altijd voor warm, zacht licht met een kleurtemperatuur van maximaal 2700K. Zoals de zogenoemde Flame-LED-lampen.

Tip 3: Items met een verhaal

Als al je woonaccessoires rechtstreeks uit een woonwinkel komen, dan kan je interieur al gauw kil en onpersoonlijk gaan voelen. Staan de meeste van je persoonlijke spullen op zolder of achter gesloten kastdeuren? Zonde! Door ze een passend plekje te geven op een dressoir, sidetable of salontafel krijgt je interieur meer karakter en voelt het warmer. Geef voorwerpen met een verhaal daarom het plekje dat ze verdienen. Zoals dat ene bijzondere erfstuk van je opa of oma. Het souvenir dat je op de kop tikte tijdens een mooie reis. Of die prachtige vaas die je ooit bij de kringloop scoorde.