Rita Verdonk op plek twee kandidatenlijst Hart voor Den Haag

Algemeen
Richard de Mos presenteerde donderdag Rita Verdonk als de nummer twee op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen
Richard de Mos presenteerde donderdag Rita Verdonk als de nummer twee op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (Foto: Hart voor Den Haag )

Oud-minister en voormalig Kamerlid Rita Verdonk maakt haar rentree in de politiek. Als ‘running mate’ van lijsttrekker Richard de Mos komt ze op plek 2 van de kandidatenlijst van de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. 

“Met Rita Verdonk halen we een dijk van een politica in huis. Als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie was Verdonk ongekend populair en sprak ze de taal van de gewone man en vrouw in de straat. Dat ze daarmee meer dan perfect aansluit bij de menselijke en nuchtere Ombudspolitiek van Hart voor Den Haag lijkt mij zo helder als glas”, aldus lijsttrekker Richard de Mos. 

Hart voor Den Haag zet in haar nog te presenteren verkiezingsprogramma betaalbaar wonen op één, twee en drie. Met de campagneslogan ‘Deze stad verdient beter’ zet de partij naast het bestrijden van de woningnood in op  veiligheid, bereikbaarheid en het versterken van de lokale economie.

 
Ontzettend veel zin
Verdonk zelf heeft ontzettend veel zin om zich namens de grootste partij in te zetten voor de stad Den Haag. “Ik volg Richard al jaren. Hij heeft een tomeloze inzet, een ijzeren discipline en is altijd bezig om ‘zijn’ stad vooruit te helpen. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij”, aldus Verdonk, die door De Mos is gevraagd om zich bij de nu negen zetels tellende fractie aan te sluiten.
Wethouderskandidaat

Vanavond zitten lijsttrekker Richard de Mos en Rita Verdonk samen aan tafel bij Beau van Erven Dorens in het televisieprogramma Beau. Vanaf 22:00 te zien op RTL4.