Utrechtsebaan maandenlang dicht in verband met werkzaamheden

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Jurriaan Brobbel))

De renovatie van de Utrechtsebaan begint 17 januari beginnen. De weg is dan tot en met mei afgesloten voor het verkeer in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen, kan in die periode vaak wel gebruik blijven maken van de weg. Vanwege voorbereidingen is het hele weekend ervoor de weg in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden zijn op het weggedeelte tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan (S101) en de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’.

Door de verdiepte ligging is het asfalt aangelegd in een betonnen bak. De betonnen ondergrond en wanden zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en hebben onderhoud nodig. Naast het repareren van het beton en het vervangen van het asfalt vervangen, wordt ook de riolering in orde gemaakt en de vangrail in de middenberm vervangen. 

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerst zijn de rijstroken in de rijrichting naar Den Haag aan de beurt. Het verkeer richting Den Haag wordt dan omgeleid over de rijbanen die normaal gesproken bestemd zijn voor het verkeer dat de stad uit rijdt. Zo blijven Den Haag en Scheveningen bereikbaar. Daarna volgen de werkzaamheden op de rijstroken in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer richting Den Haag en Scheveningen kan dan al gebruikmaken van de gerenoveerde weg. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid. Ook toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’ zijn tijdens de werkzaamheden over het algemeen toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden zijn óók de rijrichting stad in én toe- en afrit 3 afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Tijdens de werkzaamheden neemt de overlast wel steeds verder af, omdat toe- en afrit 2 gefaseerd weer opengaat. www.denhaag.nl/utrechtsebaan