Den Haag zoekt nieuwe fietsburgemeester

Algemeen
Marcel Kleizen is twee jaar lang de fietsburgemeester van Den Haag geweest.
Marcel Kleizen is twee jaar lang de fietsburgemeester van Den Haag geweest. (Foto: Valerie Kuypers)

Marcel Kleizen stopt na de gebruikelijke ambtstermijn van twee jaar als fietsburgemeester van Den Haag.  BYCS, de organisatie die wereldwijd het fietsen promoot, is nu op zoek naar een nieuwe enthousiasteling die deze functie wil vervullen.

In 2020 was Den Haag de derde Nederlandse stad met een Fietsburgemeester. Voor Marcel Kleizen was het naar eigen zeggen een ‘droombaan’. “Ik heb ontzettend genoten van de positieve fietsflow in Den Haag en alle mensen die helpen om van Den Haag een echte fietsstad te maken. Ik ben ontzettend trots op wat we afgelopen jaren met het hele vrijwilligersteam gedaan en bereikt hebben zoals de Wheelie Weken, de Fietsheldencampagne en natuurlijk de Fietslichtjesparade afgelopen november”, blikt hij terug op de afgelopen twee jaar.  

De rol van fietsburgemeester brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Hij of zij stimuleert het fietsen in Den Haag en is het aanspreekpunt voor inwoners van de stad. Vanzelfsprekend is de fietsburgemeester zelf een fervent fietser en draagt hij deze levensstijl ook uit. 

BYCS is op zoek naar iemand die de boodschap dat fietsen steden veiliger, beter en schoner kan maken, in Den Haag kan uitdragen. 

Belangstellenden kunnen zich tot  4 februari aanmelden. Let op, het gaat om een vrijwillige functie voor twee jaar. Aanmelden kan via een link op de sociale media van de huidige Fietsburgemeester.

Heb je vragen over het werk als Fietsburgemeester? Neem dan contact op met fietsburgemeester Marcel Kleizen, via fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com of met Bycs, via simon@bycs.org.