Haagse sporthelden in tweede coronajaar thuis gehuldigd

Algemeen
Kiran Badloe neemt zijn bokaal in ontvangst.
Kiran Badloe neemt zijn bokaal in ontvangst. (Foto: Sebastiaan Nederhoed)

Een groot evenement als het Haags Sportgala zat er door corona niet. En dus bedacht de organisatie een alternatief voor het geplande festijn in Amare. Hagenaars Celine Huijsmans en Dennis Weening reden met een heuse kampioenenkar dwars door Den Haag om de winnaars van het Sportgala alsnog te huldigen en de bokalen uit te reiken. Ook de winnende scholarshippers van de Richard Krajicek-prijs en enkele Haagse kampioenen werden bezocht tijdens hun tour door de hofstad.

De Haagse sportprijzen 2021 gingen naar: windsurfer Kiran Badloe (sportman van het jaar), zeilster Marit Bouwmeester (sportvrouw van het jaar), zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz (sportploeg van het jaar), zeiler Paul Hameeteman (sporttalent van het jaar),  Aaron McIntosh (sportcoach van het jaar, windsurfen), Emine Kucukyildiz (scheidsrechter van het jaar, taekwondo). 

De Richard Krajicek-prijs ging naar Esmahan Bettah (Krajicek Playground Oranjeplein)     

De sporters waren blij verrast met de huldiging aan huis, die door Omroep West werd uitgezonden. “Heel leuk dat de organisatie de prijs op deze manier naar ons toe kwam brengen. Dat had ik echt niet verwacht”, zei Marit Bouwmeester bij het in ontvangst nemen van de bijbehorende bokaal. “Ik ben enorm trots dat ik Haags sportvrouw van het jaar ben. Ik ga de bokaal een mooi plek geven”, beloofde de succesvolle zeilster.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (sport) is blij dat het op deze manier toch mogelijk was om de sporters toch nog in de spotlights te zetten.  

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond wist dit jaar behoorlijk wat zeil- en windsurfmedailles binnen te slepen, dat was goed terug te zien bij de winnaars van het Haags Sportgala. 

Volgens Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, tevens een bevestiging van de fantastische samenwerking met de gemeente Den Haag. “We kijken uit naar het Jeugd WK zeilen in 2022 en het WK zeilen in 2023 op Scheveningen!”  

Voorzitter Tineke van Rossum en vrijwilliger Nico Smulders in de nieuwe werkplaats.