Varend Corso naar Den Haag als organisatie extra vaardag financieel rond krijgt

Algemeen
De organisatie wil heel graag met het Varend Corso aan Den Haag laten zien waar het Westland voor staat.
De organisatie wil heel graag met het Varend Corso aan Den Haag laten zien waar het Westland voor staat. (Foto: Arnaud Roelofsz)

Het Varend Corso Westland vaart zondag 26 juni waarschijnlijk voor het eerst door het centrum van Den Haag. De stichting Varend Corso houdt nog een kleine slag om de arm. 

De gemeente Den Haag heeft aan de stichting een eenmalige subsidie verstrekt van 25.000 euro voor het evenement. Met dit bedrag is de extra vaardag van het corso echter nog niet financieel geborgd. 

Een ‘vierde’ vaardag stond wel al lang op het verlanglijstje voor de corso-organisatie. Een groter publiek, voor sponsors nog meer bereik maar bovenal een geweldige kans voor minder ‘afstand’ tussen de gemeenten. In 2019 kondigde het bestuur al de nieuwe routes en dagindeling aan.

Muur doorbreken

 ”We kijken er naar uit dat Gemeente Den Haag dit evenement gaat omarmen. Komende editie gaan we duizenden Hagenaren en Hagenezen kennis laten maken met ‘ons’ corso, het feest op het water en natuurlijk ook hun buurgemeente. We gaan met veel trots laten zien waar het Westland voor staat: gezonde en prachtige producten, banen die voor het oprapen liggen en internationaal toonaangevende glastuinbouw. Met dit evenement kunnen we de ‘muur’ tussen Westland en Den Haag hopelijk een stukje doorbreken’’, aldus Rob Baan, voorzitter Varend Corso Westland.

Onder voorbehoud van de benodigde vergunningen en coronamaatregelen gaan bestuur en vrijwilligers de komende maanden de organisatie voorbereiden.