Eén van de achttien katten die door de Dierenambulance uit de woning werd gehaald.
Eén van de achttien katten die door de Dierenambulance uit de woning werd gehaald. (Foto: dierenambulance)

Dierenambulance haalt achttien katten uit Haagse woning

18 jan, 12:09 Algemeen

Schrijnend. Zo beschreven vrijwilligers van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s Gravenhage e.o.. de situatie die zij verleden week woensdag aantroffen in een woning waar  achttien zwaar verwaarloosde katten zaten. De bewoner was waarschijnlijk al een maand dood. 

Achttien katten in een woning van ongeveer tachtig vierkante meter, ramen gesloten, onvoldoende eten, geen mogelijkheid om naar buiten te gaan en dat waarschijnlijk een maand lang. De omstandigheden waarin de ambulancechauffeurs de katten aantroffen waren diep triest en bijna onrealistisch. Linette Eveleens, medewerker bij de dierenambulance, vertelt: “Onze ambulancechauffeurs maken dit gelukkig niet vaak mee. Je kunt het je niet voorstellen. Het is zo verdrietig. Dat iemand daar al een maand ligt, zonder dat die persoon door iemand gemist wordt. Dan heb je echt een eenzaam bestaan. Hopelijk haalde de bewoner geluk uit het gezelschap van de katten, maar het houden van achttien katten, dat is geen gezonde situatie.”

Twee ambulancechauffeurs kwamen ter plekke en vingen die avond gelijk achttien katten. Een derde chauffeur sprong bij, omdat er anders niet genoeg mandjes waren. Verspreid over de twee ambulances brachten de chauffeurs de dieren naar het hospitaal van de dierenambulance, bij landgoed Oosterbeek. Linette: “Voor de zekerheid zijn er daarna in de woning vangkooien neergezet met eten erin. De chauffeurs zijn de volgende dag gaan kijken of er meer katten te vinden waren. Dat was niet het geval.”

Naar omstandigheden maken de katten het goed. Dankzij een lekkage in de badkamer van de woning hadden ze water. Linette: “Dat is hun redding geweest. De gang stond ook blank. Alle katten waren angstig en ondervoed. Elf katten zonder grote verwondingen of andere klachten zijn in overleg met het Haags Dierencentrum overgebracht naar Dierenasiel Het Julianalaantje in Rijswijk. Zeven katten die er slechter aan toe zijn, extreem ondervoed of angstig, blijven in het hospitaal van de dierenambulance voor behandeling. Ze krijgen meerdere keren per dag kleine beetjes voeding, niet teveel tegelijk. Met probiotica en nutrigel zorgen we ervoor dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. De katten zijn sociaal, ze genieten inmiddels voorzichtig van de aandacht die ze hier krijgen.”

Voor ieder van de katten wordt een nieuw huisje gezocht zodra ze voldoende zijn hersteld. Donaties voor medicatie, verzorging, verblijf, castraties, chippen en andere behandelingen zijn van harte welkom bij de dierenambulance. Kijk op https://dierenambulancedenhaag.nl/steun-de-katten-van-de-uithuishaling/.

Afbeelding
P.C. Hooft-prijs 2022 in Den Haag uitgereikt aan Arnon Grunberg Algemeen 20 mei, 11:17
Afbeelding
Dit jaar weer geen vuurwerkfestival op Scheveningen Algemeen 20 mei, 09:35
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:25
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Ravage na aanrijding op de Erasmusweg Algemeen 19 mei, 10:20
Afbeelding
Staking bij HTM, donderdag 2 juni geen trams en bussen Algemeen 19 mei, 08:57
Afbeelding
Varend Corso wordt nieuwe Haagse traditie Algemeen 19 mei, 08:23
Afbeelding
Hart voor Den Haag pleit na sluiting slager Beijk wéér voor nadeelcompensatie ondernemers Algemeen 18 mei, 09:49
Afbeelding
Den Haag deelt regenboogvlaggen uit bij Huygenspark Algemeen 17 mei, 09:43
Afbeelding
Deze manege in Den Haag is verbouwd zonder uitstoot van stikstof! Algemeen 17 mei, 08:04
Afbeelding
Wethouder Bredemeijer opent Diamant Oekraïneschool in Den Haag Algemeen 17 mei, 07:37
Afbeelding
Eerste editie Haags Stadmakersfestival smaakt naar meer Algemeen 16 mei, 16:43
Afbeelding
Moska Maqsoodi wint Haagse Kartiniprijs 2022 Algemeen 16 mei, 10:10
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.