Wethouder Anne Mulder opende de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis.
Wethouder Anne Mulder opende de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis. (Foto: Henriette Guest)

Tentoonstelling in Atrium over Den Haag in 2050

Algemeen

Wethouder Anne Mulder heeft in het atrium van het stadhuis een interactieve tentoonstelling over de toekomst van de stad geopend. Deze tentoonstelling laat verschillende toekomstbeelden zien van Den Haag in 2050. Ook zijn de eerste resultaten van de zogeheten toekomstwijzer te bekijken. De tentoonstelling is te bezoeken tot 7 maart.

De tentoonstelling is een van de activiteiten die wordt georganiseerd om inwoners en organisaties te betrekken bij de totstandkoming van de zogeheten omgevingsvisie Den Haag 2050. De toekomstbeelden zijn gemaakt op basis van gesprekken met diverse organisaties en bewoners en gaan over thema’s als bouwen, groen, veiligheid en water. De wethouder kreeg tijdens de opening een toelichting op een aantal thema’s.
Speciaal voor jongeren heeft de gemeente de samenwerking gezocht met Het Nationale Theater. In de voorjaarsvakantie gaan zij met hun toekomstbeeld aan de slag. Gisteravond, dinsdag 15 februari, gaven ze alvast een voorproefje.

Draagvlak

‘‘De stad maken we samen. Ik vind het belangrijk dat we onze inwoners betrekken bij de toekomst van de stad en alle ontwikkelingen die plaats gaan vinden. Dit vergroot het draagvlak en heeft een positief effect op de kwaliteit van de plannen. Mooi dat honderden mensen de toekomstwijzer hebben ingevuld. De uitkomsten nemen we mee bij het opstellen van omgevingsvisie Den Haag 2050’’, aldus Anne Mulder bij de opening van de tentoonstelling.

Toekomstwijzer

Van 15 december 2021 tot en met 24 januari 2022 konden geïnteresseerden de zogeheten toekomstwijzer invullen. Een soort stemwijzer met allerlei vragen en stellingen over hoe Den Haag zich de komende 30 jaar kan ontwikkelen. Denk dan aan stellingen als ‘De gemeente moet vooral focussen op de (versnelde) bouw van woningen voor starters, jongeren en studenten’ en ‘Afval en spullen worden door bewoners beter gesorteerd en ingeleverd in de wijk’. 576 mensen vulden deze wijzer in en de eerste uitkomsten zijn te zien tijdens de tentoonstelling.

Webinar

Als verdieping op de tentoonstelling wordt op 18 februari een webinar georganiseerd. In dit webinar over Samen Stad Maken gaan experts, maatschappelijk initiatiefnemers en ambtenaren in gesprek over de kernvraag hoe voor Den Haag ruimtelijk beleid kan worden ontwikkeld, waarbij de bewoner centraal staat. Ook inwoners van Den Haag kunnen het webinar bijwonen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.emma.nl.

Afbeelding
2000ste afvalknijper uitgereikt aan 10-jarige Lina: ‘Ik raapte al veel afval op’ Algemeen 30 jun, 09:22
Afbeelding
Urban Trail Den Haag voert dit weekend langs én door verrassende hotspots Algemeen 29 jun, 18:47
Afbeelding
Growshop in Laak opgerold: tuinaarde naast producten voor illegale hennepteelt Algemeen 29 jun, 15:00
Afbeelding
Huisartsen openen op Spuiplein mobiele huisartsenpraktijk voor gemeenteraadsleden Algemeen 29 jun, 13:45
Afbeelding
Haagse Praktijkschool De Poort behaalt titel ‘Excellente School’ Algemeen 29 jun, 12:07
Afbeelding
Buurtgezinnen Den Haag viert succesvol eerste jaar Algemeen 29 jun, 09:17
Afbeelding
Westlands trots vaart onder grote belangstelling door Haagse grachten Algemeen 27 jun, 09:01
Afbeelding
Gluren bij de Buren: 213 optredens in Den Haag Algemeen 26 jun, 09:10
Afbeelding
Extra bijzondere editie Nederlandse Veteranendag trekt 85.000 bezoekers naar Den Haag Algemeen 25 jun, 20:06
Afbeelding
Column Marc Tangel: Beestachtig Algemeen 25 jun, 09:09
Afbeelding
Wie wordt Klimaatburgemeester Den Haag? Algemeen 24 jun, 10:41
Afbeelding
HTM start campagne Stap in de Zóóómer: strandgeur in Bikinilijn en strandslippers op speciale bus Algemeen 23 jun, 14:38
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 12:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.