Wethouder Anne Mulder opende de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis.
Wethouder Anne Mulder opende de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis. (Foto: Henriette Guest)

Tentoonstelling in Atrium over Den Haag in 2050

16 feb, 10:28 Algemeen

Wethouder Anne Mulder heeft in het atrium van het stadhuis een interactieve tentoonstelling over de toekomst van de stad geopend. Deze tentoonstelling laat verschillende toekomstbeelden zien van Den Haag in 2050. Ook zijn de eerste resultaten van de zogeheten toekomstwijzer te bekijken. De tentoonstelling is te bezoeken tot 7 maart.

De tentoonstelling is een van de activiteiten die wordt georganiseerd om inwoners en organisaties te betrekken bij de totstandkoming van de zogeheten omgevingsvisie Den Haag 2050. De toekomstbeelden zijn gemaakt op basis van gesprekken met diverse organisaties en bewoners en gaan over thema’s als bouwen, groen, veiligheid en water. De wethouder kreeg tijdens de opening een toelichting op een aantal thema’s.
Speciaal voor jongeren heeft de gemeente de samenwerking gezocht met Het Nationale Theater. In de voorjaarsvakantie gaan zij met hun toekomstbeeld aan de slag. Gisteravond, dinsdag 15 februari, gaven ze alvast een voorproefje.

Draagvlak

‘‘De stad maken we samen. Ik vind het belangrijk dat we onze inwoners betrekken bij de toekomst van de stad en alle ontwikkelingen die plaats gaan vinden. Dit vergroot het draagvlak en heeft een positief effect op de kwaliteit van de plannen. Mooi dat honderden mensen de toekomstwijzer hebben ingevuld. De uitkomsten nemen we mee bij het opstellen van omgevingsvisie Den Haag 2050’’, aldus Anne Mulder bij de opening van de tentoonstelling.

Toekomstwijzer

Van 15 december 2021 tot en met 24 januari 2022 konden geïnteresseerden de zogeheten toekomstwijzer invullen. Een soort stemwijzer met allerlei vragen en stellingen over hoe Den Haag zich de komende 30 jaar kan ontwikkelen. Denk dan aan stellingen als ‘De gemeente moet vooral focussen op de (versnelde) bouw van woningen voor starters, jongeren en studenten’ en ‘Afval en spullen worden door bewoners beter gesorteerd en ingeleverd in de wijk’. 576 mensen vulden deze wijzer in en de eerste uitkomsten zijn te zien tijdens de tentoonstelling.

Webinar

Als verdieping op de tentoonstelling wordt op 18 februari een webinar georganiseerd. In dit webinar over Samen Stad Maken gaan experts, maatschappelijk initiatiefnemers en ambtenaren in gesprek over de kernvraag hoe voor Den Haag ruimtelijk beleid kan worden ontwikkeld, waarbij de bewoner centraal staat. Ook inwoners van Den Haag kunnen het webinar bijwonen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.emma.nl.

Afbeelding
Van Cesar Zuiderwijk tot Son Mieux: de 25ste editie van Kaderock wordt echt Haags feestje! Algemeen 25 mei, 08:31
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag: ‘Bel niet te snel als je jong vogeltje ziet’ Algemeen 24 mei, 16:17
Afbeelding
Voor een wandeling over Montmartre hoef je komend weekend niet naar Parijs. Algemeen 24 mei, 14:27
Afbeelding
Winnaars fotografieprijs Groene Camera 2022 bekend gemaakt in Museon-Omniversum Algemeen 24 mei, 11:41
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:48
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Afbeelding
Middelbrand in restaurant aan de Schalk Burgerstraat Algemeen 22 mei, 20:10
Afbeelding
P.C. Hooft-prijs 2022 in Den Haag uitgereikt aan Arnon Grunberg Algemeen 20 mei, 11:17
Afbeelding
Dit jaar weer geen vuurwerkfestival op Scheveningen Algemeen 20 mei, 09:35
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:25
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Ravage na aanrijding op de Erasmusweg Algemeen 19 mei, 10:20
Afbeelding
Staking bij HTM, donderdag 2 juni geen trams en bussen Algemeen 19 mei, 08:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.