Wethouder Saskia Bruines, kunstenaar Jurjen Alkema en bestuurslid Museumkwartier Den Haag Tjeerd Vrij voor de lichtprojectie op de Gevangenpoort.
Wethouder Saskia Bruines, kunstenaar Jurjen Alkema en bestuurslid Museumkwartier Den Haag Tjeerd Vrij voor de lichtprojectie op de Gevangenpoort. (Foto: Anne Reitsma)

The Hague Highlights van start in centrum van Den Haag

Algemeen

Vier bijzondere plekken in het Museumkwartier Den Haag staan tot en met zondag 27 februari elke avond van 18.00 tot 23.00 uur in de spotlights. Gisteravond ging het lichtfestival The Hague Highlights van start. 

Bewoners en bezoekers van de stad kunnen tijdens een wandeling van zo’n 45 minuten gratis unieke lichtkunstwerken bekijken op de Hofvijver, het Lange Voorhout en de bekende gebouwen Gevangenpoort en Paleis Kneuterdijk (Raad van State). “Het bijzondere is dat dit lichtfestival gekoppeld is aan iconische of juist verborgen verhalen van de historische stad Den Haag. Een mooie attractie die onze stad ook in de winter op de kaart zet als een aantrekkelijke plek om te bezoeken”, aldus wethouder Saskia Bruines tijdens de opening in Pulchri Studio.

Diversiteit

De lichtkunstwerken tonen zowel de diversiteit van Den Haag als de diversiteit van lichtkunst. Jurjen Alkema heeft een historische projectie op de Gevangenpoort gecreëerd. Deze staat in het teken van het rampjaar 1672. Drijvende sculpturen van Studio Kebbel op de Hofvijver zorgen voor kunstzinnig vuurwerk. Verfijnde NEON-kunst van Titia Ex geeft een bijzonder schouwspel op het gebouw van de Raad van State: Paleis Kneuterdijk. David Schoch, bekend uit het Haagse nachtleven en van Nachtclub PIP Den Haag, presenteert op het Lange Voorhout een magische lichtwereld in de vorm van een 150 meter lang audiovisueel kunstwerk dat de maan(d)kwartieren verbeeldt.

The Hague HighLights is een initiatief van Spinner & Langkous en LUSTR en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Stichting Museumkwartier Den Haag, Haags Historisch Museum en de Raad van State.

Op de Hofvijver drijven lichtkunstwerken
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Hypotheek overgesloten? Loop dan deze checklist van de belastingdienst even door! Algemeen 12 aug, 08:11
Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33
Afbeelding
Gevluchte Oekraïense predikant vindt nieuw thuis in Den Haag Zuidwest Algemeen 4 aug, 13:50
Afbeelding
Inschrijving geopend voor vierde editie Scheveningen Light Walk Algemeen 4 aug, 13:23
Afbeelding
Festival The Streets Of Chuck Deely keert terug in de Haagse binnenstad Algemeen 4 aug, 08:31
Afbeelding
Man aangehouden door arrestatieteam na melding vuurwapen in Rijswijk Algemeen 4 aug, 06:17
Afbeelding
Auto rijdt door na aanrijding met voetganger op Neherkade Algemeen 4 aug, 06:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.