Nieuwe kunstprijs van Haagse Kunstkring voor Yvonne Keuls

Algemeen
Yvonne Keuls met het beeldje
Yvonne Keuls met het beeldje (Foto: Haagse Kunstkring)

Schrijfster Yvonne Keuls heeft als eerste de nieuwe kunstprijs van de Haagse Kunstkring ‘Het Bronzen Bockje’ ontvangen. Ze ontving de prijs vrijdag 25 februari.

Die vrijdag was Yvonne Keuls lunchgast in ‘Aan tafel bij de Haagse Kunstkring’ in aanwezigheid van een aantal andere gasten. Het gesprek ging onder meer over het begin van haar carrière bij de Haagse Comedie als dramaturge, over haar sociale romans en haar maatschappelijke betrokkenheid.


Aan het slot van het gesprek ontving ze tot haar verrassing ‘Het Bronzen Bockje’, de nieuwe kunstprijs van de Haagse Kunstkring. Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag heeft het bestuur van de Haagse Kunstkring deze prijs ingesteld. Hiermee wordt uiting gegeven aan de bijzondere waardering voor het omvangrijke, waardevolle en onuitputtelijke oeuvre van Yvonne Keuls. Keuls is lid van de literaire afdeling van de Haagse Kunstkring. Haar boeken zijn veelal sociaal bewogen met een grote impact op de samenleving en het lezerspubliek. Haar schrijfstijl is uniek, een mengeling van tragiek en humor.“

‘Het Bronzen Bockje’, genoemd naar de eerste voorzitter van de Haagse Kunstkring, Théophile de Bock, is een wisselprijs. De prijs wordt te zijner tijd doorgeven aan een andere kunstenaar binnen de Haagse Kunstkring. Het kunstwerk is vervaardigd door beeldend kunstenaar Hans la Hey.