Nieuwe Fietsburgemeesters van Den Haag beëdigd

Algemeen
De 17-jarige Aya Achaboun werd door de jury verkozen tot de eerste Junior Fietsburgemeester van Den Haag.
De 17-jarige Aya Achaboun werd door de jury verkozen tot de eerste Junior Fietsburgemeester van Den Haag. (Foto: Valerie Kuypers)

Burgemeester Jan van Zanen heeft tijdens een fietsevent op vrijdagavond 4 maart twee nieuwe Fietsburgemeesters van Den Haag beëdigd.

De 17-jarige Aya Achaboun werd door de jury verkozen tot de eerste Junior Fietsburgemeester van Den Haag. Achouboun die in 5 Gymnasium zit op het Hofstad Lyceum gaat Haagse kinderen en jongeren vertegenwoordigen op de fiets.

De 47 jarige geboren Hagenaar Remco de Rijk wordt de Fietsburgemeester van Den Haag. De manager bij de Reclassering is ontzettend blij met zijn nieuwe functie: ‘de komende twee jaar ga ik mijn uiterste best doen om het fietsklimaat in Den Haag te verbeteren. Ik vind het hartstikke leuk dat ik dat samen kan doen met een Junior Fietsburgemeester. Ik heb op de voorloper van haar school gezeten dus dat moet helemaal goed komen’

Tijdens het vrolijke fietsevent dat plaatsvond in Grand Cafe de Utopie werd ook afscheid genomen van de eerste Fietsburgemeester van Den Haag, Marcel Kleizen

Aya Achaboun en Remco de Rijk worden onderdeel van het invloedrijke netwerk van ngo BYCS waar meer dan 150 Fietsburgemeesters wereldwijd bij horen. Maud de Vries, oprichter van BYCS, is dan ook erg gelukkig met de nieuwe Fietsburgemeesters. ‘Aya gaat een geweldige Junior Fietsburgemeester worden omdat ze niet alleen oog heeft voor kinderen van haar eigen leeftijd, maar ook voor jongere kinderen, de Fietshelden van Den Haag - zij gaat inzetten op meer bewegen en wil dat doen op een manier die kinderen ook echt aanspreekt ‘.

Ook over Remco had ze lovende woorden:
‘De energieke Remco stak er bovenuit omdat hij laat zien dat hij een echte verbinder is - hij wil zich graag, met andere kandidaten en Hagenezen, inzetten voor een betere stad en gebruikt de fiets als middel daarvoor’.

De 47 jarige geboren Hagenaar Remco de Rijk wordt de Fietsburgemeester van Den Haag.