Extra eenmalige subsidie voor Haagse buurthuizen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Drie Haagse buurthuizen krijgen gezamenlijk een eenmalige bijdrage van 300.000 euro van de gemeente Den Haag. Het gaat om de stichtingen Jeugdwerk, Mandelaplein en Kommunika. Directe aanleiding hiervoor is een motie van de gemeenteraad van november 2021. De buurthuizen kunnen zo het belangrijke werk in de coronaperiode voor kwetsbare groepen voortzetten.

Wethouder Martijn Balster (Welzijn): “De zelfstandige buurthuizen hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad. En dit terwijl de buurthuizen juist in coronatijd extra waardevol zijn geweest voor de kwetsbare inwoners in de wijk. Om dit belangrijke werk juist nu ook voort te kunnen zetten, geven we de kleine buurthuizen een extra steuntje in de rug”.

De beschikbare 300.000 euro is naar rato verdeeld. Dit betekent dat er 150.000 euro naar stichting Jeugdwerk gaat, 100.000 euro naar Mandelaplein en 50.000 euro naar Kommunika. Balster: “De zelfstandige buurthuizen kunnen met deze middelen veel doen. In de coronaperiode was er extra geld beschikbaar, maar de gevolgen zijn nu vaak pas echt goed zichtbaar. We kunnen met deze impuls kwetsbare jongeren en ouderen die het hardst nodig hebben, gericht blijven bedienen.”

Aanvankelijk was er ook een bedrag van 150.000 euro gereserveerd voor acute noodsteun (aanvullend op eerder verleende steun van 350.000 euro) voor De Mussen. Na de hulp van externe financiers is dat niet meer noodzakelijk, de Mussen werkt nu aan financieel herstel en doet dan ook geen beroep op deze middelen. 

De middelen worden dit voorjaar verstrekt.