Leegstand in ReVa: D66, GroenLinks en HSP vragen wethouder om opheldering

Algemeen
D66'er Marije Mostert vindt het bizar dat 50 panden al meer dan tien jaar leegstaan.
D66'er Marije Mostert vindt het bizar dat 50 panden al meer dan tien jaar leegstaan. (Foto: Martijn Beekman)

In het Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa) staan maar liefst vijftig planen al meer dan tien jaar leeg. En dat terwijl er grote woningnood is in Den Haag. D66, GroenLinks en HSP willen van wethouder Martijn Balster weten waarom een motie om deze leegstand tegen te gaan, niet wordt uitgevoerd.

“Hier zouden tientallen mensen kunnen wonen! In de mooiste wijk van Den Haag”, zegt Marije Mostert (D66) over de leegstand in ReVa. “Het is bizar dat er hier 50 panden al langer dan tien jaar leegstaan. Notabene tijdens een woningnood. Ik kan dit niet uitleggen.” 

Een motie om de leegstand een halt toe te roepen wordt niet uitgevoerd door wethouder Martijn Balster (PvdA). D66, GroenLinks en HSP vragen om opheldering.

“We zitten in een gigantische wooncrisis, we moeten er echt vaart achter zetten dat snel nieuwe woningen worden gecreëerd. Laten we daarom actief leegstand tegengaan en leegstaande panden gebruiken om woningen van te maken’’, stelt Mariëlle Vavier (GroenLinks). “Ook is tegengaan van de leegstand belangrijk om de leefbaarheid van de Weimarstraat te bevorderen”, zegt Vavier. 

“Belachelijk dat vastgoedcowboys geen haar in de weg wordt gelegd. Voer nu eindelijk die leegstandsverordening in en vul al die leegstaande ruimte”, aldus Peter Bos (HSP). “De leegstand is niet alleen slecht voor de leefbaarheid in de buurt, maar ook onverklaarbaar richting al die duizenden starters die geen huis kunnen vinden”, besluit Mostert.