Opbrengst veiling bij Beeld en Geluid Den Haag voor pers in Oekraïne

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Vanwege de situatie in Oekraïne hebben Free Press Unlimited en Beeld en Geluid Den Haag een nieuwe bestemming aangewezen de veiling van veertien foto’s van bekende persfotografen op zaterdagmiddag 27 maart. De opbrengst wordt nu volledig besteed om de werksituatie van onafhankelijke journalisten in Oekraïne te verbeteren.

‘Free Press Live: The Auction’ is een veiling voor persvrijheid en veiligheid van journalisten wereldwijd. Door middel van het bieden op en kopen van de mooie, gesigneerde en toegankelijke beelden, gemaakt in landen waar Free Press Unlimited werkt, kan een ieder bijdragen aan een goed doel. De veiling stond al langer gepland, maar door de actualiteit is besloten de opbrengst volledig in te zetten om de veiligheid en onafhankelijkheid van journalisten in Oekraïne te bevorderen.

Speciaal programma
Op 26 maart van 16:00 uur tot 19:00 uur wordt de veiling opgeluisterd door een speciaal programma. De gerenommeerde persfotografen Ilvy Njiokiktjien en Louise Honée vertellen meer over de achtergrond van hun werk. Ook krijgen de aanwezigen een update over Reporters Respond, het noodfonds voor journalisten dat nu ook in Oekraïne actief is. Geïnteresseerden kunnen vooraf met gesloten envelop een bod uitbrengen.

De te veilen foto’s zijn nu al te bekijken. In de gratis toegankelijke foyer van Beeld & Geluid Den Haag hangen de veertien foto’s aan de muur. Ook de veiling en het programma van 27 maart zijn gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden via de site van Beeld en Geluid Den Haag: https://denhaag.beeldengeluid.nl/agenda/free-press-live-the-auction/.

Posteractie

Ook hebben Beeld en Geluid Den Haag en Free Press Unlimited een posteractie georganiseerd. Door een donatie te doen via de site Beeld en Geluid Den Haag ontvangen bezoekers een speciale raamposter waarmee ze hun steun voor de onafhankelijke journalistiek in Oekraïne kunnen tonen. De opbrengst van deze actie komt ook volledig ten goede aan de journalisten in Oekraïne.