Eend ramt ambulance en heeft geen schrammetje!

Algemeen
De eend zat nog in ambulance, achter de grill.
De eend zat nog in ambulance, achter de grill. (Foto: Dierenambulance Den Haag )

Medewerkers van zowel de ambulance van het Haga Ziekenhuis als de ambulance van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s Gravenhage e.o. stonden vorige week raar te kijken: een eend die dwars door de voorkant van een ambulance was gegaan, hield daar slechts één klein schrammetje aan over.

Chauffeurs van de ambulance belden de meldkamer van de Dierenambulance. Zij waren in botsing gekomen met een eend en tot hun stomme verbazing zat de eend nog in ambulance, achter de grill. De eend was door de voorkant van de ambulance gegaan. Chauffeur Dicky, vrijwilligster bij de dierenambulance, wist de eend met wat gepuzzel, gewiebel en gedraai uiteindelijk heelhuids uit zijn benauwde positie te bevrijden. Hij had een klein wondje aan zijn poot en verder geen zichtbare verwondingen. De ambulance was er slechter aan toe!
De supereend is uit voorzorg naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar hebben ze hem voor de zekerheid een paar dagen ter observatie gehouden. Hopelijk blijft hij in het vervolg uit de buurt van ambulances, want op hij deze stunt kan herhalen is nog maar de vraag.