De cheque wordt overhandigd aan Guusje Eijbers.
De cheque wordt overhandigd aan Guusje Eijbers. (Foto: pr)

Laatste donatie Westlandse Flinke Jongens voor Haagse BedtimeStories

Algemeen

Het inmiddels gestopte speciaalbier merk Flinke Jongens, deed onlangs hun laatste donatie. BedtimeStories uit Den Haag ontving een cheque met 635 euro. Zij gaan met deze donatie het woonzorgcentrum Quintus verrassen met een aantal voorstellingen.


Flinke Jongens was tot de zomer van 2021 een Westlandse brouwerij voor speciaal bier zonder winstoogmerk. Alle opbrengsten vonden hun weg naar goede doelen, vaak met een persoonlijk verhaal. Zo ook deze keer. BedtimeStories organiseert huiskamertheater speciaal gericht op kwetsbaren en ouderen met somatische en/of psychogeriatrische aandoeningen. Een programma vol nostalgie, liedjes en poëzie gebaseerd op de Nederlandse literatuur. Daarnaast verzorgen ze Theater op locatie voor zorginstellingen, zorgcentra en ziekenhuizen.

Veel impact

Hagenees Wouter kwam met het idee om de laatste donatie aan BedtimeStories te doen. “Ik kende de mannen van Flinke Jongens via vrienden. Zo kwam op een moment de vraag voorbij welke goede doelen ze konden steunen, waar een goed verhaal aan zat. Mijn moeder - ze is vorig jaar helaas overleden aan Alzheimer - heeft zelf mogen genieten van BedtimeStories, in de tijd dat ze in Loosduinen in woonzorgcentrum Quintus woonde. Dat was heel bijzonder, hoe iets kleins zo veel impact kan hebben. Zo opperde ik het idee om de laatste donatie naar deze club te brengen, ze geven kleur aan de dag van kwetsbaren’.

Blij 

De stichting is erg blij met deze gift. Guusje Eijbers startte in 2013 deze stichting. “Het is altijd erg welkom om donaties te ontvangen, maar als er zo’n persoonlijk verhaal achter schuilgaat, dan is dat extra bijzonder”, aldus oprichtster Eijbers. “Het geeft aan dat we als stichting écht het verschil maken voor mensen als Wouter zijn moeder. Het feit dat hij dit zich jaren later nog herinnert, geeft aan dat we bijzondere herinneringen maken. Dat is precies waar we voor bezig zijn’. Wil je meer weten over de activiteiten van de stichting BedtimeStories? Bekijk dan vooral hun website; www.bedtimestories.nl

Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:37
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:07
Afbeelding
Dit jaar 150 nieuwe trafohuisjes vanwege sterk gestegen vraag naar elektriciteit Algemeen 3 jul, 14:26
Afbeelding
De Parade staat zeventien dagen in Westbroekpark Algemeen 2 jul, 14:25
Afbeelding
Zwaargewonde (39) bij steekpartij in woning Erasmusweg Algemeen 2 jul, 11:11
Afbeelding
Inbrekers blijken opeens last van hoogtevrees te hebben Algemeen 2 jul, 11:02
Afbeelding
Persfotograaf op fiets zwaargewond na aanrijding met tram op de Loosduinseweg in Den Haag Algemeen 1 jul, 20:27
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Winkelcentrum Leidschenveen in nieuw jasje gestoken Algemeen 30 jun, 09:29
Afbeelding
2000ste afvalknijper uitgereikt aan 10-jarige Lina: ‘Ik raapte al veel afval op’ Algemeen 30 jun, 09:22
Afbeelding
Urban Trail Den Haag voert dit weekend langs én door verrassende hotspots Algemeen 29 jun, 18:47
Afbeelding
Growshop in Laak opgerold: tuinaarde naast producten voor illegale hennepteelt Algemeen 29 jun, 15:00
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.