Lifetime Achievement Award voor Haagse duo Bolland en Bolland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Remco van Oosterom)

Rob en Ferdi Bolland ontvingen eind maart op Kasteel Oud Wassenaar een Lifetime Achievement Award voor hun imposante muziekcarrière. Initiatiefnemer en organisator Martin Reitsma had alles uit de kast getrokken om er een mooi evenement van te maken. 

De prestigieuze prijs werd uitgereikt namens toonaangevende muziekbladen zoals OOR, Soundz , Lust for Life, ZINGmagazine en popinstituten zoals Den Haag Beatstad nummer 1, Boulevard of Music. Bennies Fifties en Nationaal Popmuseum RockArt uit Hoek van Holland.

De Bolland’s kennen een zeer succesvolle carrière met 67 miljoen verkochte geluidsdragers wereldwijd, 150 platina en gouden platen. Vijf Conamus Exportprijzen, hits in 40 landen, waaronder de nummer 1 hits in Engeland en Amerika met het door Falco gezongen Rock Me Amadeus. Reitsma had twee fraaie glazen awards laten ontwerpen die tijdens het evenement werden overhandigd aan Rob en Ferdi Bolland door sportcommentator Jack van Gelder.

Het publiek in de zaal genoot van de optredens van Bolland & Bolland, van de formatie RockBoulevard, de Haagse Stadsdichter Victor R. Meijer, de band Road Trippin’ en de unieke sfeer deze middag. Een bijzonder onderdeel van de middag waren de felicitatievideo’s van onder meer: Johnny Logan, Ian Gillan, de zanger van Deep Purple, Johnny de Mol en Rob de Nijs. Ook zien we filmpjes van Addy van den Krommenacker en Hans Klok die vervolgens toch in persoon aanwezig zijn op het kasteel.

Afbeelding
Afbeelding