Nationaal Park Hollandse Duinen deelt bomen uit, ook in Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

Nationaal Park Hollandse Duinen deelt met steun van Plan Boom ruim 2.000 boompjes uit aan inwoners van Hollandse Duinen. Dat is de kuststrook tussen Hoek van Holland en Hillegom. Met deze bomen kunnen inwoners hun tuin zo natuurlijk mogelijk inrichten. De gratis bomen zijn op 14 en 15 april op verschillende locaties, ook in Den Haag, op te halen.

Er is keuze uit drie verschillende soorten boompjes: Veldesdoorn, Sporkehout en de Gele Kornoelje. Inwoners kunnen, zo lang de voorraad strekt, maximaal drie boompjes meenemen. De ophaallocaties zijn in Den Haag en Naaldwijk. Kijk op www.groenetuinen.nu/agenda/ voor de praktische informatie over de uitdeelacties.

Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen: ”Samen maken we Nationaal Park Hollandse Duinen steeds een beetje groter en groener. Meer groen zorgt voor een prettige leefomgeving. Het vermindert stress, nodigt uit tot bewegen, bevordert een gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Ook zorgt meer groen ervoor dat dieren zich thuis voelen in de tuin waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.”

In Zuid-Holland zijn De Groene Motor en de Natuur- en Milieufederatie initiatiefnemer van actie Plan Boom. Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarom is het zo belangrijk dat er meer bomen worden geplant.