Vijf bewoners waarvan twee kinderen gewond bij uitslaande brand in Rijswijk

Algemeen
Veel schade bij uitslaande brand in Rijswijk
Veel schade bij uitslaande brand in Rijswijk (Foto: Regio15 (Daan van den Ende))

Bij een uitslaande woningbrand aan de Pater Van Lithstraat zijn gewonden gevallen.

De brand lijkt ontstaan in de slaapkamer van de woning, en is uitslaand geweest te zijn aan de achterzijde. De brandweer zette beide autospuiten in en schaalde dus op naar ‘middelbrand’.

Twee voorbijgangers zagen vanaf straat rook uit de woning komen, zijn het portiek ingerend en hebben de bewoners middels het bonken op de voordeur gewaarschuwd voor de brand in hun woning. Er stond inmiddels zoveel rook in de woning dat de vier bewoners waaronder twee kinderen vervolgens kruipend hun huis hebben verlaten. De betreffende voorbijgangers zijn echter weer weg gegaan en de brandweer en politie zijn naar hen op zoek om hen te kunnen bedanken.

Minimaal één omwonende is door de brandweer met behulp van een vluchtmasker uit het portiek gered.

Vijf bewoners, waaronder twee kinderen, hebben rook ingeademd; voor hen zijn een drietal ambulances ter plaatse gekomen. Ook in de brandweerwagen worden bewoners tijdelijk opgevangen.

Uiteindelijk zijn alle vijf voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Vier van de vijf slachtoffers zijn bewoners van het brandadres. 

De brand lijkt rond 13:10 grotendeels onder controle. De brandweer controleert ook het dak van de flat op doorslag. De getroffen woning is grotendeels verwoest.