Gemeente Den Haag zamelt weer kinderfietsen in

Algemeen
Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag )

De gemeente start ook dit jaar weer een inzamelactie voor kinderfietsen. Van 1 mei tot en met 4 juni kunnen Hagenaars die een kinderfiets over hebben die fiets inleveren op verschillende locaties in de stad. De Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen gaan naar kinderen die geen goede fiets hebben. De inzamelactie is een samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan.

Eén op de negen kinderen in Nederland heeft geen eigen goede fiets. Voor deze kinderen is het lastig om mee te doen met allerlei activiteiten met vriendjes, school of om bijvoorbeeld naar een sportclub te gaan. Het Haagse ANWB Kinderfietsenplan zoekt daarom kinderfietsen in redelijke tot goede staat in alle wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen). Naast stadsfietsen zijn ook andere soorten fietsen welkom. Mountainbikes en racefietsen gaan bijvoorbeeld naar sportcentra en kunnen daar door kinderen worden gebruikt.

Inzamellocaties

De fietsen kunnen worden ingeleverd zijn onder andere:

• de Afvalbrengstations (liever niet op zaterdag)

• Hoofdkantoor van de ANWB

• Stadsboerderijen Gagelhoeve, Op den Dijk en Landzigt

• Biesieklette Kranestraat en Leyweg

• Stichting Leren Doen

• Fietsdepot Haaglanden

Op de website staat een kaart met de adressen van deze locaties.

Partners

De ANWB en gemeente Den Haag werken voor het Kinderfietsenplan samen met: Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester, Stichting Welzijn en het Fietsdepot Haaglanden.

Meer informatie: www.denhaag.n/kinderfietsenplan, www.denhaagfietst.nl/kinderfietsenplan