Profvoetballer Eljero Elia brengt met rapnummer ode aan Haagse ‘Molenwijk’

Algemeen
De clip voor het nummer 'Molenwijk' is opgenomen in deze Haagse wijk.
De clip voor het nummer 'Molenwijk' is opgenomen in deze Haagse wijk. (Foto: printscreen YouTube)

In het nummer ‘Molenwijk’ brengt de inmiddels 35-jarige profvoetballer Eljero Elia een ode aan de wijk waarin hij opgroeide. Het nummer staat op zijn debuutalbum, eveneens Molenwijk, genaamd. De clip werd opgenomen in de Haagse Molenwijk. Klik hier voor de clip. 

Het eerste nummer op het album is getiteld ‘Buigen maar niet breken’. Voor dit nummer werkte hij samen met zangeres The Puck. De plaat telt 8 tracks en bevat gastbijdrages van onder andere Rabby Racks, Wally A$M, Locks Vegas en Laura Yamsin. Het album is te beluisteren via Spotify en Deezer.  

Eljero Elia werd op negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van ADO Den Haag opgenomen. In 2000 stapte hij over naar de jeugdopleiding van Ajax, maar hij keerde in 2002 terug naar die van ADO. Verder speelde hij voor onder andere Feijenoord, FC Twente, Istanbul Basaksehir en FC Utrecht. Op dit moment staat hij onder contract bij ADO Den Haag. Daarnaast is hij eigenaar van het kledingmerk BALR, samen met voormalig profvoetballers Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel. En bezit hij in Den Haag een eigen cocktailbar Caliisto Lounge. Ook heeft de linksbuiten sinds kort zijn eigen platenlabel The Entertainment.